SAMSUN (AA) - Karadeniz Bölgesi'nin en uzun sahillerinden birine sahip Samsun'da amatör balıkçılık, son yıllarda önemli oranda artarken, oltacıların gözde mekanı ise Samsun Büyükşehir Belediyesinin kısa süre önce kente kazandırdığı Çobanlı Halk İskelesi oldu.

Yüz kırk kilometrelik sahiliyle bölgenin en büyük metropol kenti olan Samsun'da olta balıkçılığı, Büyükşehir Belediyesinin halkın denizle buluşmasına engel olan tüm unsurları ortadan kaldırması ve sahil düzenleme çalışmalarını tamamlamasının ardından son yıllarda artış gösteriyor.

Canik, İlkadım, Atakum ve 19 Mayıs sahillerindeki çevre ve sahil düzenleme çalışmalarıyla Samsunlular, sahillerde balık tutmanın keyfini yaşıyor. Havaların güzel olduğu zamanlarda 400 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğindeki iskele, oltacılarla dolup taşıyor.

7 gün 24 saat açık olan Çobanlı Halk İskelesi'ni mesken tutan amatör kıyı balıkçıları, çapari, istavrit, kefal, lüfer başta olmak üzere çok sayıda balık türü avlıyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesinin satın alınacak yolcu gemisiyle vatandaşların denizden daha fazla istifade edebilmelerini sağlamak amacıyla yapılan Çobanlı Halk İskelesi, 22 Haziran'da hizmete açılmıştı. Dört milyon liraya mal olan iskelede şık ve modern bir kafeterya da bulunuyor.