SİNOP (AA) - Sinop'ta amatör balıkçıların oltalarına takılan sezonun ilk çingene palamutları, balıkçıları bereketli bir sezon için umutlandırdı.

Su ürünlerinde 15 Nisanda başlayan avlanma yasağı devam ederken, 1 Eylül'de ''Vira Bismillah'' demeyi bekleyen balıkçılar, amatör balıkçıların oltalarına takılan sezonun ilk çingene palamutuyla umutlandı.

Abalı Su Ürünler Başkanı Ömer Tuncer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl bu tarihlerde palamut avı yasak olduğu için ilk palamutların istavrit avlayan amatör balıkçıların oltalarına takıldığını belirtti.

Bu yıl da amatör balıkçıların oltalarına sezonun ilk palamutlarının takıldığını belirten Tuncer, ''İlimiz ve Ayancık ilçemizde istavrit çaparisi ile istavrit avlayan amatör balıkçılarımızın oltalarına ve mezgit avlayan balıkçıların ağlarına takılan çingene palamutları bizi umutlandırdı. Balıkçılarımız bu sezondan çok umutlu, inşallah bereketli bir palamut sezonu geçiririz.'' dedi.

Tuncer, balıkçıların yeni sezon için hazırlıklarını sürdürdüklerini, 1 Eylül'den sonra tezgahların yeniden şenleneceğini sözlerine ekledi.

Yakalanan çingene palamutu balıkhanede ipe asılarak sergileniyor.