Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasından sağ kurtulan 33 yaşındaki maden işçisi Şinasi Gülmez, facianın hemen ardından eşiyle birlikte 5 yıldır özlemini çektikleri çocuk hasretinin sona ereceğini öğrendi.
Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’ne tedavi için başvuran Şinasi ve Seher Gülmez çifti, Soma’daki maden faciasının hemen ardından bebek sahibi olacaklarını öğrendi.
Facianın hemen ardından özlemini çektikleri çocuklarına kavuşacaklarını öğrenen Şinasi Gülmez, “6 yıllık evliyim, Soma Kömür İşletmelerinde 5 senedir çalışıyorum. 5 senedir çocuk olması için doktorlara tedaviye gidiyoruz. Maden faciasından kurtulduk ama arkadaşlarımız bizim kadar şanslı değildi. Arkadaşlarımızı kaybettik. Buraya çocuk için başvurduk ve tedavimize başlandı. Allah razı olsun Tayfun Bey’den, biz şu anda çocuk sahibi olduk. Onun için çok mutluyuz, çok sevinçliyiz. Bir taraftan da bu facia için üzülüyoruz. Çocuğu olmayan tüm ailelere buraya gelmelerini tavsiye ediyorum. Çocuksuzluk ne demek, ben bunu çok iyi biliyorum. Onun için çocuğu olmayan ailelerin buraya gelmesini istiyorum. Buraya gelen ailelerin yüzde 98’i sonuç alarak gidiyor, biz de öyleyiz. Biz de çocuk sahibiyiz artık inşallah. Allah tamamına erdirsin” dedi.
Maden faciasında yaşadıklarından da bahseden Şinasi Gülmez, “Göçük olan yerde yangının çıkığı yerden 1 buçuk kilometre yukarıdaydık. Yangın altta, biz üstte olduğumuz için patlamayı duyar duymaz yanımızdaki arkadaşlarımıza haber verdik ve dışarı çıktık. Ondan sonra aşağıdan gelen yaralıların taşınmasına yardım ettik. Ne gerekiyorsa, su, ayran vererek yer üstünde yardım ettik. Patlama bizden aşağıda olduğu için bende ve yanımdaki arkadaşlarımızda yaralanma veya can kaybı olmadı. Benim olduğum yerde 30-35 kişiydik. Kurtarma çalışmaları 4-5 gün devam etti. Bizim kurtarma ekibimizin yanı sıra diğer madenlerden de yardımcı geldi. Onlar çalışma yaptılar” şeklinde konuştu.
Şinasi Gülmez, sorulan soru üzerine bir daha madende çalışmayı düşünmediğini dile getirdi.
CBÜ Tüp Bebek Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tayfun Özçakır ise, “Şinasi Bey bize 5 yıl önce başvurdu. Araştırma safhalarını geçtikten sonra tüp bebek uygulanmasına karar verdik ve nisan sonunda bu uygulamayı gerçekleştirdik. Tedavimizin sonucunu beklerken maalesef bu maden faciası meydana geldi. Hastamızın eşi Şinasi Bey de madende çalışan işçilerden biri ve enkaz altında kaldı. Şansı var ki enkazdan sağ salim kurtuldu. Travması üzerinde kaldı ama bebek sahibi olacağını öğrendi. Tedavimiz pozitif sonuç verdi. Biz de bu açıdan çok sevinçliyiz. En azından üzüntüsünü, yaşadığı travmayı biraz olsun azaltacağını düşünüyoruz. Bu anlamda inşallah sağ salim gebelik atlatılır ve bebeğini kucağına alarak yaşadıkları travmayı bir nebze olsun atlatırlar diye umuyoruz" ifadelerini kullandı.
11 Eylül 2013 tarihinde Manisa’nın ilk resmi tüp bebek merkezi olarak açılan Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’ndeki ilk tedavilerin Kasım 2013 tarihinde başladığını anlatan Prof. Dr. Özçakır, “Merkezimizde kasım sonunda tedavilere başladık. Şu ana kadar 98 hastamıza tüp bebek uygulaması yaptık. Gebelik oranlarımız dün itibarıyla yüzde 42 civarında. Bu da Türkiye ve dünya standartlarında gayet iyi bir ortalama. Hasta sayımız giderek artmakta. Teknolojik anlamda hiçbir eksiğimiz yok. Her türlü uygulama yapıyoruz. Halkımıza hizmet için buradayız bekliyoruz” dedi.
(İHA)