BOLU (AA) - AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Bolu'daki 3 bin kişilik spor salonuna 15 Temmuz şehitlerinden Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in isminin verilmesi için teklifte bulundu.

Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke üzerinde oynanan oyunların, 15 Temmuz gecesi sokağa çıkarak demokrasiye sahip çıkan vatandaşlar ve canlarını feda eden şehitler sayesinde bozulduğunu söyledi.

"Gazilerimize, şehitlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır." diyen Doğanay, "Onlara vefa borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz ancak isimlerini yaşatmayı başarabilirsek, en azından gelecek nesillerin de onları unutmasını engelleriz. Bolu Belediyemiz bu konuda öncülük yaptı ve yeni yaptığı parka '15 Temmuz Şehitler Parkı' ismini vererek, demokrasi şehitlerimizin isimlerini parkta yaşattı." ifadelerini kullandı.

Karaçayır Mahallesi'nde henüz ismi belirlenmeyen 3 bin seyirci kapasiteli spor salonu ile bölgedeki diğer spor tesislerine 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin verilmesi için yetkililere çağrıda bulunan Nurettin Doğanay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"3 bin kişilik spor salonuna Ömer Halisdemir isminin verilmesi için teklifte bulundum. Bana kalırsa buranın ismi 'Şehit Ömer Halisdemir Spor Salonu' olmalı. Şehit Halisdemir, bu darbe girişiminde çok önemli bir detay. Aldığı emir sonucu şehadeti göre göre vazifesini terk etmedi ve hain generali öldürdü. Darbe girişiminin seyri de bu noktadan sonra değişti. Aynı hassasiyeti Bolulu şehitler için de göstereceğiz ama Ömer Halisdemir sembolleşen bir isim. Spor salonunun yanı sıra orada başka tesislerimiz de var. Onlara da ilimizden şehit olan Ozan Özen'in ismi ve diğer şehitlerimizin isimleri verilebilir."