DÜZCE (AA) - Düzce'de Hamit Şerifoğlu Ortaokulu tarafından hayata geçirilen, "Ömer Halisdemir'e Mektup" yarışması Türkiye'deki tüm ortaokullarda uygulanacak.

Hamit Şerifoğlu Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ömer Tokgöz, gazetecilere yaptığı açıklamada 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir için düzenledikleri mektup yarışmasının ülkede ilk olma özelliği taşıdığını söyledi.

Vatan sevdalısı insanları unutmama ve unutturmama gibi görevlerinin olduğunu vurgulayan Tokgöz, "İlimizde kurulacak komisyon marifetiyle 81 ilin birinci olan eserlerini kitaplaştırarak Türkiye ve Düzce’deki tüm resmi kurum ve kuruluşlara dağıtımı sağlanacaktır. Kitap 5 bin adet basılacak. Basımı, Hamit Şerifoğlu Ortaokulu Okul Aile Birliği, dağıtımı ise Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Teşkilatlarının ilgili birimlerince yürütülecektir." diye konuştu.

Tokgöz ayrıca, yarışmanın ödül programının şehit Halisdemir’in doğum günü olan 4 Mart tarihinde Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Milleti Meclisi Başkanı, Başbakan, Milli Eğitim Bakanı ve şehit Halisdemir’in ailesinin davetiyle Düzce’de yapılacağını ifade ederek, "Yarışmada dereceye girenlere ödül olarak cumhuriyet altını verilecek. Ödül alan öğrenciler, danışman öğretmenleri ve velileri, Çanakkale Şehitliği ile Şehit Halisdemir’in kabrini ziyaret edecek." ifadesini kullandı.