15 Temmuz darbe girişimi sırasında, komutanı Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’dan aldığı emir doğrultusunda darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi öldürdükten sonra cuntacılar tarafından şehit edilen kahraman Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in heykeli Mersin’in Toroslar ilçesine dikildi.
Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, kahraman şehit Ömer Halisdemir’i kentte yaşatmak için heykelini yaptı. Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın talimatıyla yapılan heykel, 13 günde tamamlandı. 4.60 metre yüksekliğindeki heykel Şehitler Parkı’na dikilirken, 30 Ağustos’da açılışı yapılacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Hamit Tuna, açılışa tüm Mersinlileri davet ederek, "Mehmetçik ve Seyit Onbaşı heykeli, 81 vilayetin mehmetçikleri ile Türkiye’nin birlik ve beraberliğini sembolize eden anıt mezarlarının yer aldığı Mehmetçik Parkımızda, 15 Temmuz gecesi yaptığı kahramanlıkla ülke tarihinin seyrini değiştiren kahraman şehidimiz Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in ismini ölümsüzleştireceğiz. Önce hayal ettik, sonra resmettik ve son olarak proje olarak tamamladık. Heykeltıraşımız 13 gün gece gündüz çalışarak tamamladı. 30 Ağustos gibi anlamlı bir günde önemli isim Ömer Halisdemir’in heykelinin açılışını tüm hemşerilerimizle yapacağız. Türkiye’de demokrasiye sahip çıkma adına, canını hiçe sayan bu güzel şahsiyeti ölümsüzleştirmek bizim için önemli. Bu topraklarda Türk milletinin varlığı bu tip insanların özverisiyle, can veren kan döken insanların varlığı sayesinde oluyor. Böyle kahramanlarımızı öne çıkartmak anlamında doğru bir proje yaptığımızı düşünüyoruz.Seyit Onbaşı ’Çanakkale Geçilmez’in destanlaştığı, inanmışlığın ve cesaretin örneğidir, timsalidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bu coğrafyada kurulmasını sağlayan önemli isimlerdendir. Demokrasinin bu topraklarda devam etmesinde de kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir çok önemli bir şahsiyettir. O yüzden özdeş olan, kırılma noktalarında canlarını feda eden, demokrasinin devam etmesi yönünde Ömer Halisdemir gibi kahraman Türk evladının bu şekildeki duruşu gelecek nesillere de örnek olacak. Sıkıştığımız, girdaba girdiğimiz her noktada Ülkemiz bir kahraman çıkarmıştır. O kahramanlardan biri de Ömer Halisdemir’dir" diye konuştu.
Mehmetçik Parkının manevi iklim anlamında çok önemli olduğunu vurgulayan Tuna, "Burada üstüne basa basa Halisdemir’in yaptığı kahramanlığı anlatacağız. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından hazırlanan şehidimizin anıtının açılışını da Türk tarihinin en önemli dönüm noktası olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda yapacağız. Gelecek nesillerimize vatanseverliğini, cesaretini ve adını miras bırakan şehidimizin anıtının açılışına tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.
(İHA)