SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havza Meslek Yüksekokulunda mezuniyet töreni düzenlendi.

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Adem Asan, okul bahçesinde düzenlenen törende, yeni bir mezuniyet coşkusunu yaşamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Belediye Başkanı Murat İkiz de yüksekokulun ilçeye değer kattığını vurgu yaparak, "Üniversitemiz tarafından yapılan Termal Fizik Tedavi Merkezi de kısa süre içinde faaliyete girecek. Böylelikle hem öğrenciler daha kaliteli eğitim alacak hem de Havza, termal sağlık merkezi haline gelecek." dedi.

İkiz'e yüksekokula katkılarından dolayı plaket sunulan törende Kaymakam Vekili Cengiz Nayman da dereceye giren öğrencilere mezuniyet belgeleri ve ödüllerini verdi.

Törende, sonunda öğrenciler, keplerini toplu halde havaya atarak mezuniyeti kutladı.

- Üçüncü üniversiteyi bitirdi

İşletme Yönetimi Bölümü mezunu 28 yaşındaki Sedat Karaçoban ise üçüncü kez mezuniyet mutluluğu yaşadı.

Daha önce Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği ile Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümlerini bitiren Karaçoban, üçüncü mezuniyet belgesini Bölüm Başkan Yardımcısı Ahmet Gün'ün elinden aldı.

Karaçoban, kendini yetiştirmenin önemli olduğunu belirterek, "Kendime ait bir işletmem var. Makine mühendisiyim fakat işletmecilik ayrı bir olay. Fırsatı olan herkesi eğitimine devam etmeye davet ediyorum." dedi.