SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencileri harçlıkları ile ülkelerindeki iç savaş ve karışıklıklardan Türkiye'ye sığınan 10 mülteci aileye gıda yardımında bulundu.

OMÜ İlahiyat Fakültesi öğrencileri ile Canik Belediyesi işbirliğinde kısa bir süre önce hayata geçirilen "Kalplere Hicret Projesi" kapsamında İlahiyat Fakültesi öğrencileri Türkiye'ye sığınan mülteci ailelere yardım yaptı. Öğrencilerin yanı sıra akademisyenlerin de desteğiYle toplanan bütçeyle alınan temel gıda maddelerinden oluşan paketler, önceden belirlenen ve acil yardıma muhtaç 10 mülteci aileye Canik Belediyesine ait araç yardımıyla dağıtıldı.

OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Peker'in de katıldığı dağıtım programında mülteci ailelerle bir süre sohbet eden öğrenciler, onların sorunlarını dinledi ve çözüm bulmaya çalıştı. 

Öğrencilerinin başlattığı söz konusu yardım kampanyası ile yardıma muhtaç mülteci ailelere ulaşarak onlara yardım eli uzatma şansı elde ettiklerini belirten Peker, "Öğrencilerimizin başlattığı bu hayırda biz de onların maddi ve manevi destekle yanlarındayız. Onlar üniversite gençliğinin büyük işler başarabileceğinin en büyük kanıtı. Öğrencilerimi göstermiş oldukları bu duyarlılıklarından ötürü kutluyorum" dedi.

Söz konusu projeyi tasarlayan öğrencilerden 3. sınıf öğrencisi Vildan Günaydın (22) ise öğrenci arkadaşlarıyla "Kalplere hicret" diyerek bu yola çıktıklarını belirterek, "Mülteci ailelere yardım yapmak ve onlara burada yalnız olmadıklarını göstermek için kampanyaYı başlattık. Bizi yalnız bırakmayan hocalarımıza, dekanımıza ve Canik Belediyesine çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bu yardımlarla mülteci ailelerin hayatları daha güzel olur. Amacımız, insanlara örnek olup söz konusu yardımların halk tarafından da desteklenerek daha çok mülteciye ulaşması" diye konuştu.