SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından "Hayattan Kareler" isimli fotoğraf sergisi açıldı.

Sergide, öğrencilerin Haber Fotoğrafçılığı ve Haber Toplama ve Yazma derslerinde çektikleri fotoğraflar yer aldı.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran, serginin açılışında yaptığı konuşmada, haberciliğin en önemli yanının görselliği olduğuna vurgu yaptı.

"Bu görsellik kitle iletişim araçlarında en öne çıkan, insanları televizyona bağlayan, gazetede algısını toplayan en önemli unsurdur" diyen Taşkıran, şöyle devam etti:

"Bundan kaynaklı bir görseli servis ederken ya da televizyonda yayınlarken verilen haberin içeriği ile örtük olmasına içeriği doğru ve gerçekçi yansımasına dikkat etmek bir iletişimcinin en önemli dikkat edeceği nokta olmalıdır. Sizler yarının iletişimcileri, gazetecileri, televizyoncuları ve radyocuları olarak, lütfen ileriki çalışmalarınızda yazacağınız her haberin, çekeceğiniz her görselin, gerçeği doğruyu manipüle edilmemiş habercilik anlayışıyla yansıtmasına, doğruyu öz biçimde vermeye ilk hedefinizin bu olmasını temenni ediyorum. Serginiz hayırlı uğurlu olsun."

Taşkıran'ın konuşmasının ardından sergiye katılan öğrenci ve öğretim elemanlarına katılım belgeleri verildi.

Projenin hazırlanmasını sağlayan Haber Fotoğrafçılığı dersini veren Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eda Doğan, "İkinci sınıf öğrencileri bu yıl basın fotoğrafçılığı dersi alıyorlar. Ders kapsamında belli haberlerin fotoğraflarını çektiler. Bir de Haber Toplama ve Yazma dersleri var. Biz diğer hocamız Yrd. Doç. Dr. Beste Nigar Erdem hocamızla birlikte bu iki dersi birleştirip bir sergi oluşturmak istedik. Yani öğrencilerimizden önce haberlerini yapmalarını sonra o haberlerinin fotoğraflarını çekmeleri istedik. Ortaya böyle 38 fotoğraflık, çoğunluğu portre fotoğraflardan oluşan bir sergi çıktı" dedi.

Öğrencilerden Tayfur Kara, "Fakültemiz öğrencileri olarak gazetecilik bölümü öğrencilerinin çekmiş oldukları fotoğraflardan oluşan bir sergimiz oldu. Fakültemizde yapılan ilk etkinliklerden biri olduğu için çok heyecanlıyız. Hocalarımız serinin oluşmasında maddi, manevi arkamızda oldular. Önümüzdeki dönemlerde daha güzel işler yapacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Sergiye 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, Basın, Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Tahsin Bayar da katıldı.