SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Senatosu, üniversite logosunda bulunan Atatürk figürünün çıkarılmasına yönelik çalışma yapıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Senatodan yapılan yazılı açıklamada, Samsun'daki bazı basın yayın organlarında "OMÜ Senato toplantısında Atatürk figürünün logodan çıkarılmasına dair önerinin gündeme geldiği" yönünde haber yer aldığı, ardından da bununla ilgili açıklamalar yapıldığı ifade edildi.

Konunun olayın gerçek zemininden farklı bir zemine çekme amacına yönelmeye başladığı aktarılan açıklamada, OMÜ'nün resmi logosunda yer alan Atatürk figürünün çıkarılmasını öngören teklifin ilgili haber ve açıklamalarda bahsedildiği gibi senato toplantısında gündeme gelmediği kaydedildi.

Gündeme gelmeyen bir teklifin reddedilmesinin de söz konusu olmadığına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Olayın esası, üniversitemizin kurumsal kimliğine ilişkin fikir alışverişi niteliğinde logonun da güncellenmesiyle ilgili bir fikir, senato toplantısı öncesinde gündem dışı olarak konuşulmuştur. Söz konusu fikir alışverişinin içeriğini ise ilgili haber ve açıklamalarda söz edildiği gibi Atatürk'ün OMÜ logosundan çıkarılması değil, tersine daha vurgulu biçimde gösterilmesine ilişkin düşünceler oluşturmuştur. Bu olaya ilişkin haberler ve sonrasında konuyla ilgili basına yansıyan açıklamalar, olayın özünde ve akışında var olmayan bir durumu varmış gibi gösterilerek istemeden de olsa yanlış bir noktaya sürüklenmektedir. Sağlıklı ve doğru bir bilgi akışının sağlanması, etik açıdan büyük önem taşımaktadır. Ayrıca istemeden de olsa provokatif sonuçlara ve toplumu yanlış yönlendirmeye yol açabilecek durumlarda şehrimizdeki tüm aktörlerin hem şehrimiz hem de ülkemiz için daha fazla hassasiyet göstermeleri elzem bir gereklilik olarak kendini göstermektedir. Kurtuluş meşalesinin ilk kıvılcımının parladığı, Türk milletinin bağımsızlık için şahlandığı şehir olan Samsun’un en önemli değerleri içinde yer alan Ondokuz Mayıs Üniversitesinin logosundan Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü kaldırmaya kimsenin gücü yetmez."