SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vezirköprü Meslek Yüksekokulunda (MYO) mezuniyet töreni düzenlendi.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kemalettin Şahin, okulun bahçesinde düzenlenen törende, mezun öğrencilerin başarısında büyük emeği olan, onları büyük özverilerle yetiştiren ve her zaman destekleyen ailelerini kutladı.

Okul hakkında bilgi veren Şahin, "Vezirköprü MYO'da 6 bölüm ve bu bölümlere bağlı 8 program mevcut. Okulumuzda bin 362 öğrencimiz bulunuyor. Bunlardan 463'ünü mezun etmenin mutluluğunu yaşıyoruz."

Vezirköprü’nün geçim kaynağının tarıma dayalı olduğuna işaret eden Şahin, bundan dolayı yüksekokulda tarımla ilgili bölümler açılması çalışması başlatacaklarını kaydetti.

Şahin, Vezirköprü’ye fakülte açılması konusunda da törene katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan'dan destek istedi.

Törende okul birincisi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı öğrencisi Emine Karakaş, öğrenciler adına konuşma yaptı, mezuniyet kütüğüne ismini yazdı.

Mezun öğrencilere belgelerinin verilmesi ve öğrencilerin keplerini havaya atmasının ardından tören sona erdi.

Törene Kaymakam Yunus Emre Altıner, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, İlçe Emniyet Müdürü Aydın Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Fişekçi ile öğretim görevlileri, öğrenciler ve yakınları katıldı.