Hac Umre Seyahat Acenteları Derneği (HURSAD) Başkanı Diyaeddin Şahin, 23 Haziran’da tekrarlanacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için AK Parti adayı Binali Yıldırım’a destek verdiklerini söyledi. Şahin, seçimler nedeniyle on binlerce insanın umre programının ertelendiğini söyledi.

HURSAD Başkanı Diyaeddin Şahin, İstanbul’da tekrarlanacak olan seçimlerle ilgili açıklama yaptı. YSK’nın seçimlerin yenilenmesi kararının ardından tek merkezden talimat alırcasına birçok sanatçı ve iş adamının CHP adayına destek mesajları attığını belirten Şahin, "Bu destek açıklamaları çığ gibi büyüdü. TÜSİAD’ın bir gece yarısı açıklaması geldi. Ertesi gün işte bazı muallak muhaliflerden ifadeler geldi. Hemen ardından Avrupa Birliği’nden hiç üzerine vazife olmayan kesimlerden CHP adayını desteklediler" şeklinde konuştu.

HURSAD olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Binali Yıldırım’ı destekleme kararı aldıklarının altını çizen Şahin, "Kararımızı oy birliğiyle aldık. Bütün üyelerimiz çalışanlarımız herkesin ortak kararıdır bu. Ve sahadayız 6 Mayıs’tan beri. Bizim bir sloganımız var, ’bazı zamanlarda tarafsızlık namussuzluktur.’ Bu öyle bir zaman, tarafsız duracak zamanımız yok. Bütün riskleri de alarak bütün gelir kaybı ihtimalini göz önüne alarak tarafımızı açıkça ilan ediyoruz. Ve herkesi de tarafını açıkça ilan etmeye davet ediyoruz. Zira bakıyorsunuz CHP adayını destekleyenler ilan ediyorlar. Galatasaray Kulübünün divan yönetiminde bir yönetici çıkıyor, çok güzel bir şekilde ilan ediyor. Kimsede siz tarafsızsınız, konuşmayın demiyor” diye konuştu.

Seçimler nedeniyle birçok umre turunun iptal olduğuna dikkat çeken Şahin, "Seçim tarihini kapsayan bütün turlarımızı iptal ettik. Bu açıdan bir etkimiz oldu. Ciddi sayıda insanın umreye gitmesini ya da ‘önceden dönün’ ya da ‘tamamen iptal edin’, ‘başka bir zamana erteleyin’ diyerek on binlerce insanın umre programını erteledik. Kudüs turları ve yurt dışındaki kültür turlarımız da dahil olmak üzere HURSAD üyeleri bütün seyahat acentelerinin desteğiyle bu süreçte Binali Bey’in Cumhur İttifakı’nın ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

(Caner Sönmez - Davut Has/İHA)