ORDU (AA) - Ordu'da yaşayan bedensel engelli Ahmet Kaymak, işe başladıktan sonra sosyal medya aracılığıyla evlilik teklifi ettiği engelli Ayşe Topaloğlu ile hayatını birleştirdi.

Ünye ilçesinde yaşayan doğuştan bedensel engelli 42 yaşındaki Kaymak, lise mezunu olmayan engellilere tanınan kurayla devlet memurluğu hakkından yararlanarak, geçen yıl temmuz ayında Ünye İmam Hatip Lisesinde santral memuru olarak göreve başladı.

İşe başlamasının ardından görüştüğü bedensel engelli 39 yaşındaki Ayşe Topaloğlu'na sosyal medya hesabından evlenme teklif eden Ahmet Kaymak, "evet" yanıtını almasının ardından düğün hazırlıklarına başladı.

Kaymak ve Topaloğlu çifti, evlilik teklifinden bir yıl sonra Ünye Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi salonunda yapılan düğün töreniyle dünyaevine girdi.

Ahmet Kaymak, gazetecilere yaptığı açıklamada, aşık olduğu kişiye evlenme teklifinde bulunabilmek için işe girmeyi beklediğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla engelli vatandaşlara tanınan kurayla devlet memurluğu hakkından yararlanıp işe başlayınca, ilk fırsatta evlilik teklifinde bulunduğunu söyledi.

Ayşe Topaloğlu'na geçen yıl sosyal medya üzerinden evlilik teklifi yaptığını aktaran Kaymak, "Evet yanıtını alınca dünyalar benim oldu, çok mutluyum. Aşkın önünde hiçbir engel duramıyor. İstek, azim engel tanımıyor." dedi.

Topaloğlu ise çok mutlu olduğunu vurgulayarak, "Allah başkalarına da nasip etsin. Aşk engel tanımıyor." ifadesini kullandı.

Çiftin nikahını kıyan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise sevginin engel tanımadığını bir kez daha gördüklerini vurguladı.

Sosyal devlet olmanın en önemli gerekliliklerinden birinin de engelli vatandaşları topluma etkin şekilde kazandırmak olduğunu dile getiren Çamyar, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la Türk halkı olarak ne kadar övünsek ve gururlansak azdır. Engellilerin bir yasası yoktu. Bu dönem içinde onlar için düzenleme yapılmış oldu. Özellikle evde bakım ücretiyle her aile kendi engellisine bakar hale geldi. Son çıkan mevzuat değişiklikleri ve düzenleme doğrultusunda engellilerimize iş imkanı doğdu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım'a teşekkür ediyorum. Engellilerin kura ile devlet memuru olmasının önünün açan yasanın, bugün engelli bireylerin topluma kazandırılmasında nasıl etkin bir rol oynadığı görülüyor. Bugün işe kavuşan Ahmet kardeşimiz, diğer taraftan da aile kurmanın mutluluğunu yaşıyor."