SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesinde akademik yıl açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki törende yaptığı konuşmada, Ondokuz Mayıs Üniversitesinin Samsun'un göz bebeği olduğunu belirterek, yeni akademik yılda öğrencilere başarı diledi.

Dünyada her geçen gün önemli değişiklikler ve yeni gelişmeler olduğunu ifade eden Şahin, gençlere, bu gelişime ve değişime ayak uydurmak için mutlaka yazılım sektörü ile yakından ilgilenmeleri tavsiyesinde bulundu.

Akademik yılın mutlu ve huzurlu geçmesi temennisinde bulunan Vali Şahin, "Öğrenci arkadaşlarımızdan isteğim, teröre asla prim vermeyin. Bu üniversitenin büyüklüğüne gölge düşürmeye çalışan insanlara kesinlikle fırsat vermeyecek bir ortam oluşturun. Bu tarz bir olumsuzluk gördüğünüz zaman gerekli yerlere bunu iletin. Bizler bu yerin sağlıklı bir eğitim yuvası olmasını istiyoruz" dedi.

- 52 bin 500 öğrenci öğrenim görecek

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ise 52 bin 500 öğrencisi bulunan 40 yıllık köklü bir üniversiteye sahip olduklarını vurguladı.

Üniversitelerinde eğitim konusunda kalitenin artması için her geçen yıl yeni çalışmalar yaptıklarını anlatan Akan, şöyle konuştu:

"Eksik olan öğretim elemanı sayımızı yeteri kadar tamamladık. 'Eğiticilerin eğitimi' programını başlattık. Bunun dışında gerek yurt içinden, gerekse yurt dışından eğitim için önemli kolaylaştırmalar ve teşvikler sağladık. Son yıllarda dil kursları için öğretim elemanlarımızı yurt dışına gönderiyoruz. Üniversitemizin bünyesindeki teknoparkımız faaliyete başladı."

Rektör Akan, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde bu yıl öğrenim göreceklerden 30 bininin lisans, 13 bininin ön lisans, 6 bin 500'ünün lisansüstü ve 3 bininin de uzaktan eğitim öğrencisi olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Klasik Türk Müziği Korosu tarafından Türk Sanat Müziği eserlerinden oluşan konser verildi.

Törene, MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, akademik personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.