Ünlü sanatçılar Tarık Akan ve Rutkay Aziz, Cumhuriyet Gazetesi’ne gelerek destek verdi. Tarık Akan, “Onlara her zaman yanında olduğumuzu göstermek için geldik” dedi.
Charlie Hebdo dergisinin karikatürlerinin 4 sayfalık kısmını yayınladığı için tepki çeken Cumhuriyet Gazetesi’ne siyasilerin ardından ünlü sanatçı Tarık Akan ve Rutkay Aziz de destek verdi. Gazete yöneticilerini ziyaret eden Tarık Akan ve Rutkay Aziz, burada gazetecilere açıklama yaptı. Rutkay Aziz, “Cumhuriyet Gazetemiz demokratik, laik, cumhuriyetle özdeş bir gazetedir. Her koşulda korunması gereken bir gazetedir. Hem gazetemize, hem de çalışanlarına sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” dedi.
Ziyarete gelen Tarık Akan ise Cumhuriyet Gazetesi’nin yanında olduklarını belirterek, “Tüm çalışanların yanında olduğumuzu onlara her zaman yanında olduğumuzu göstermek için geldik. Bugün duydum Hava Yolları’nda Cumhuriyet Gazetesi’ni yasaklamışlar. Hiç bir şey fark etmez. Mümkün olduğu kadar tiraj daha fazla çıkacaktır” diye konuştu.
Tarık Akan, üzerindeki Nazım Hikmet rozetiyle ilgili ise “Nazım’ın doğum günü. Bazı etkinliklere katıldık” dedi.
Öte yandan, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve DİSK Genel Başkanı Dr. Arzu Çerkezoğlu da gazetede binasına gelerek, yetkililerle görüştü.
(İHA)