İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, “İstanbul’da suç ve suçlu var olduğu müddetçe tepelerine binmeye devam edeceğiz, ona fırsat vermeyeceğiz” dedi.
İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere İstanbul Trafik Vakfı Başkanlığı tarafından hibe edilen 25 adet motosikletin devir teslim törenine katıldı. Çevre Yolları Trafik Ekipler Amirliği bahçesinde yapılan törende konuşan Altınok, “İstanbul’da nüfusun hızla artması, trafiğe çıkan araç sayısının artması, trafik hizmetleri noktasında bizi zaman zaman çok büyük zorluklarla karşılaştırıyor. Özellikle kaza mahalline varabilme noktasında motosikletli ekiplerimiz hizmeti daha hızlı bir şekilde verebilme noktasında çok büyük katkı sağlıyor. Trafik anında yolun kapalı olması durumunda varmakta zorlandığımız bütün alanlara bu arkadaşlarımız çok hızlı bir şekilde intikal ediyorlar” dedi.
Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Altınok, motosiklet kullanamadığını belirterek, “Bu kadar güçlü motorlara gençliğimde binmek isterdim. Şimdi de binmeyi isterdim ama bilmiyorum. Kesinlikle kardeşlerimize yakışır çok güzel araçlar ama kazaya giderken kazanın parçası olmamaları lazım. Kendi güvenliklerini alarak bu araçları sürmeleri lazım” diye konuştu.
Altınok, bonzai’ye yönelik operasyonların sorulması üzerine, “Sadece bonzai’ye yönelik değil, suça ve suçluya yönelik operasyonlarımız var. Bitmeyecek onlar. İstanbul’da suç ve suçlu var olduğu müddetçe biz tepelerine binmeye devam edeceğiz, ona fırsat vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.
Maltepe’de dün 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan minibüs kazasının ardından yeni denetimler olup olmayacağı şeklindeki bir soru üzerine ise Altınok, kazanın görüntülerinin çok korkunç olduğunu söyledi. Selami Altınok, “Minibüslerle alakalı değil ama Kartal sahil yolunda her hafta uygulama yapıyoruz. Geçmişten beri orada sıkıntılar var. Özellikle geç saatte gençlerin araç kullanmasında sıkıntı var. Ona benzer uygulamalarımızı sıklaştıracağız. Çok korkunç bir kazaydı. İzlerken zorlandım” dedi.
(İHA)