ZONGULDAK (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerin attığı el yapımı bombanın patlamasıyla sol gözünden yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Erdem Yurt (28), "Teröristlerin hain saldırısı sonucu onların bulunduğu yere kanımın damlasını bile düşürmedim. Gözümün kanadığını hissettiğimde bile hemen elimle tuttum. Benim kanım toprağa düşer onların doğdukları yere düşemez" dedi.

Yurt, Devrek ilçesine bağlı Karacaören köyünde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5,5 yıldır Mardin'de görev yaptığını ve Diyarbakır'a geçici görevlendirildiğini söyledi.

Kentte göreve başladıkları gün teröristlerle çatışmaya girdiklerini anlatan Yurt, şöyle dedi:

"Çatışma sırasında el yapımı patlayıcının patlamasının ardından yaralandım. Bu yaralanma sonucunda kendimi gurur ve övücü bir şey yaptığım için gururlu hissediyorum. Teröristlerin hain saldırısı sonucu onların bulunduğu yere kanımın damlasını bile düşürmedim. Gözümün kanadığını hissettiğimde bile hemen elimle tuttum. Benim kanım toprağa düşer onların doğdukları yere düşemez. Onlar bizi hiçbir şekilde yıldıramaz. Orada bayrak, milliyetçilik ve sancak savaşı var. Onlara dünyayı dar ettik ve her zaman dar edeceğiz. Dağda yapamadılar şehre indiler. Benden bin tane daha var. Benim ailem ve polisler de gizli kahramanlar. Milletimizin gönlü rahat olsun. Yine mücadelemize devam edeceğiz. Yaralandığımda ölüm korkusu yoktu. Operasyon kıyafetlerimle hastaneye gittim, silahımı bırakmadım. Yolda tekrar hani bir saldırıya uğrarız diye. Hastanede silahımı elimden aldılar."

GATA'ya sevk edildiğinde aklının Sur'da terörle mücadele eden arkadaşlarında kaldığını söyleyen Yurt, "Herkesin aklının ve duasının orada olmasını istiyorum. Allah herkesin yardımcısı olsun. Ben burada dimdik ayaktayım. Sancağı arkadaşlarıma emanet ettim geldim. İyileştikten sonra sancağımızın ve bayrağımızın inmemesi, ezan sesinin dinmemesi için dönmeye çalışacağım. İyileşmek için elimden geleni yapıyorum" diye konuştu.

Yurt, Doğu'daki vatandaşlara da seslenerek, "Asker, polis ve devletimizin emeklerini gözardı etmesinler. Onlardan tek ricam her şeyi görsünler. Biz yılmadık onlar da yılmasınlar. Ne mutlu Türküm diyene. Biz kanımızı helal topraklara akıtmışız helal topraklarımızı kimseye vermeyiz" ifadesini kullandı.