Türkiye internet kullanım oranı olarak Dünya’da en üst sırada yer alan ülkeler arasında geliyor. İnternetin ilk yaygınlaşmaya başladığı 2000 yıllarında internet sadece iş amacı ile kullanılırken günümüzde hayatımızın her alanında aktif olarak kullanılıyor. Sosyal ağları takip etme, aradığımız bilgilere saniyeler içerisinde ulaşabilme, oyun oynayabilme internetin bize kazandırdıklarından sadece bir kaçı. Bu kazandırdıkları arasında bir tanesi son yıllarda çok fazla öne çıkıyor. Online oyunlar Türkiye’de gerçekten hatrı sayılır bir yere sahip. Çocuk yaşlardaki internet kullanıcılarının yanı sıra gençler hatta orta yaşlı ve yaşlı kesime mensup insanlar dahi aktif olarak en az 1 online oyun ile ilgileniyor. Online oyunların bu kadar çok oynanmasının ardında bir çok sebep yatıyor. İlk olarak bu oyunlar karakter tabanlı olduğu için sizlere adeta gerçek hayattan bir kesit sunuyor. Karakterinizi daha ileri bir boyuta taşıma hırsı rekabet ile harmanlanınca kendinizi saatlerce bilgisayar başına hapsolmuş şekilde bulabiliyorsunuz.

En çok oynanan online oyunlar neler?

Ülkemizde genel olarak League Of Legends, Knight Online oyunları diğer online oyunlara oranla çok daha fazla oynanıyor. Gelin bunları mercek altına alalım.

League Of Legends Oyunu

League of LegendsDünya’da e-spor kavramını yaratmayı başaran bir oyun. Aktif olarak oynayan milyonlarca kişi bulunan oyun düzenlediği turnuvalar ile , yaptığı etkinlikler ile oldukça beğeni topluyor. LoL kısaltması ile anılan oyunda bir çok şampiyon bulunuyor. Bu şampiyonlar kendi arasında oyun bölgelerine dağılım olarak orta koridor, üst koridor, saldırı gücü taşıyıcısı , destek ve ormancı olarak ayrışıyor. Tabi oyunda destek rolünde anılan bir şampiyonun orta koridor da ve ya başka bir bölgede oynandığı da oluyor. Lol oyunun düzenlediği turnuvalarda milyonlarca dolar dağıtılıyor. Bu da oyunu oynayanların turnuvalara girme, bir hayali kovalama isteğini gerçekleştiriyor. 3. Sezonu itibari ile Türkiye’de de lig usulüne geçen oyunda tüm şampiyonlara sahip olabilmek elbetteki epey zaman alıyor. Ancak oyundan Rp adı verilen para sistemini satın aldığınızda daha hızlı bir şekilde şampiyon sayınızı arttırabilirsiniz. Ek olarak şampiyonların farklı kostüm seçenekleri de mevcut. Rp satın alarak bu kostümlerden istediğinizi de seçerek şampiyonunuzu daha etkin bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Knight Online Oyunu

Knight Online da oldukça fazla hayran kitlesine sahip bir oyun. Online oyun kavramını ilk yaratan oyunlar arasında yer alan Knight Online rekabet düzeyinin yüksek olması, oyunda seviye atlamanın ve güçlü bir hale gelmenin zor olması ile en çok tercih edilen online oyunların başında geliyor.Knight Online’da da güçlü olabilmek adına çok güçlü eşyalara sahip olabilmek gerekiyor. Bu noktada bilgisayar başından kalkmamak yerine Gold Bar satın alarak çok daha güçlü bir hale gelebilmek mümkün.

Online oyunlar şu anda Türk internet kullanıcılarının en çok zaman geçirdiği platformlar. İlerleyen günlerdene değişiklikler yaşanacak hep beraber göreceğiz.