İzmir’in Bornova ilçesinde, bir spor salonunda rahatsızlanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Çağlar Çam’ın otopsi incelemesi sonucu, kas ve yağ yakması için yardımcı olarak aldığı reçetesiz ilaçlar nedeniyle hayatını kaybettiği belirlendi.
İzmir’in Bornova ilçesinde özel bir salonda spor yaptığı sırada fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Çağlar Çam’ın (29) otopsi raporunda, kas yapması ve yağ yakması için yardımcı olarak aldığı ilaçlar sebebiyle hayatını kaybettiği ortaya çıktı. İzmir Adli Tıp Kurumu’nda otopsi incelemesi olaydan yaklaşık bir ay sonra sonuçlandı. Koşu bandında fenalaşan Çağlar Çam’ın kalbinde ve akciğerinde aşırı kanama belirlendiği bilgisine yer verilen otopsi raporunda "kişinin kas yapması ve yağ yakması için aldığı ilaçların yol açtığı kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği" belirtildi.
Ayrıca, Çam’ın kanında doping etkisine neden olan madde bulunduğu da öğrenildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Bornova’da İbrahim Etem Caddesi’ndeki özel bir spor salonunda geçen Mayıs ayında, koşu bandında spor yaptığı sırada aniden yığılıp kalan Çağlar Çam, kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşamını yitirmişti.
Çam’ın spor salonundaki son anları, iş yerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedilmişti.
(İHA)