MERSİN (AA) - OPET’in temiz ve sağlıklı bir toplum hedefiyle başlattığı "Temiz Tuvalet" kampanyası kapsamında oluşturulan "Temiz Tuvalet Tırları" Mersin'e geldi.

Opet'ten yapılan açıklamada, Mersin merkez ve ilçelerindeki OPET istasyonlarında sürücülere malzeme tedariği, bilgilendirici broşür ve temizlik kitlerinin dağıtıldığı belirtildi.   

Tırların, yaz boyunca 30 şehirde 180 istasyonda çalışmalarını sürdüreceği kaydedilen açıklamada, tırların sosyal sorumluluk projesi kapsamında iki ayrı rota üzerinden yola çıktığını ve 3 ay içerisinde yaklaşık 10 bin kilometre yol kat ettiği bildirildi. 

Açıklamaya göre, OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, projeyle 15 yıl içerisinde 8 milyon kişiye hijyen eğitimi verdiklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Tuvaletler, bir ülkenin medeniyet göstergesidir. Kampanyamız, bizim temiz ve sağlıklı toplum yaratma mücadelemizdir. Temiz tuvalet kampanyasını kendi istasyonlarımızda uygularken, 72 ili gezerek 6 milyon kilometre yol kat ettik. Köy ve kasabalarda halka, okullarda öğretmen ve öğrencilerimize seminerler verdik. OPET ve TSE iş birliği ile halka açık tuvaletler için belirlenen standartların da İçişleri Bakanlığınca iş yeri ve restoran tuvaletleri dahil olmak üzere zorunlu kılınmış olması, OPET'in bu konudaki başarısını teyit ediyor. Sağlıklı bir gelecek için projemizi yaygınlaştırmaya devam ediyoruz."