ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğüne asayiş hizmetlerinde kullanılmak üzere 6 aracı düzenlenen törenle teslim etti.

Büyükşehir Belediyesi merkez binası önünde gerçekleştirilen devir teslim törenine Vali Vekili Turgut Subaşı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Garnizon Komutanı Jandarma Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, daire müdürleri ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, törende yaptığı konuşmada, asker ve polisin coğrafi yönden uzak alanlarda rahat bir şekilde görev yapmalarını sağlamak için bu tür araçlara ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Güvenlik hizmetlerinin bir kentte olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Subaşı, "Bugün ülkemizin değişik bölgelerinde oluşan terör olayları Şırnak’ta olsa bile Ordu’da bizi rahatsız ediyor, orada bizim evlatlarımız şehit oluyor. Bu vesileyle bu ülke için canını ve malını çekinmeden feda eden bütün şehitleri hepiniz adına rahmetle anıyor, gazilerimizi de şükranla yad ediyorum." diye konuştu.

Subaşı, şöyle konuştu:

"Daha iyi hizmet araçları, emniyet mensuplarımızın üzerine düşen vazifeyi tam zamanında yapmasında önemli rol oynayacaktır. Bununla büyük bir ihtiyaç giderilmiştir. Aslında devletimiz, güvenlik güçleri adına hiçbir zaman feragat etmemektedir. Hepimizin bir amacı vardır; Büyük Türk milletinin beklediği en güzel çağdaş kamu hizmetlerini sunabilmektir. Bunu da, burada birlik ve beraberlikle gösteriyoruz. Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da kamu kuruluşları vatandaşın layık olduğu kamu hizmetlerini sürdürecektir."

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da, asayiş hizmetlerinde kullanılmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü’ne 6 araç teslim ettiklerini belirterek, emniyet ve Jandarmanın göz bebekleri olduğunu ifade etti.

Bu devir teslimde 2 kamyonet, 2 binek araç, 1 panelvan ve bir de minibüs olmak üzere toplam 6 sıfır aracı almak sureti ile emniyetimize bedelsiz kullanmak karşılığı verdiklerini belirten Yılmaz, " Aktif görevde bulunan arkadaşlarımızın araçları ve mekanları iyi olsun istiyoruz. Bu niyetle teslimini yaptığımız bu araçların inşallah kazasız belasız bir şekilde kullanılmasını ve memleketimize güzel hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Tayfur ise, teşkilat olarak merkezi anlamda hiç bir eksikliklerinin bulunmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Modern hizmet binamız merkez ilçelerimizde hızla yapılmakta olup, diğer taraftan da suçla ve suçluyla mücadelede her türlü teknolojik donanıma da sahip bir kurumuz. Bu tür yerel anlamda destek görmemizin bizim için motive edici bir anlamı var. Trafik denetiminin daha düzenli sağlanması için Büyükşehir Belediye Başkanımızdan Tedes talebinde bulunduk. Ardından, iç ilçelerimizde ulaşımın zor olduğu bölgelerde yine zabıtayla iş birliği anlamında kendilerinden 4 çeker araç talebinden bulunmuştuk. Bizi kırmadılar ve talebimizi karşıladılar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Kazasız belasız günlerde kullanılmasını diliyorum."

Konuşmaların ardından İl Emniyet Müdürlüğü’ne devredilen 6 adet araç görev yerlerine uğurlandı.