ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Boztepe'den şehir merkezine inen araç trafiğinde yaşanan yoğunluğu azaltmak amacıyla yapılan köprü hizmete girdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, oluşturulan alternatif güzergahlarla ilçe merkezlerindeki trafiğin düzenlenmeye devam edildiği ifade edildi.

Altınordu ilçesinde hizmete sunulan yeni kavşak düzenlemeleri, bulvar, cadde ve köprüler ile trafik yoğunluğuna kalıcı çözümler üretildiği aktarılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesince, Bülbül Deresi üzerindeki yeni köprünün de hizmete sunulduğu kaydedildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, büyükşehir sürecinden sonra Bülbül Deresi üzerine yapılan 3. Köprü Projesiyle birlikte Boztepe güzergahından inen araçların şehir merkezine girmeden Bülbül Deresi Caddesi üzerinden Karadeniz Sahil Yoluna ulaşabileceğini ifade etti.

Köprünün yapımıyla birlikte derenin her iki tarafında köprüye bağlantı yolların da sıcak asfaltla kaplanarak ulaşım konforunun artırıldığını bildiren Başkan Yılmaz, "Boztepe turizmine ciddi katkı sunacak önemli projelerden birini daha hayata geçirdik. Köprünün yapımıyla birlikte derenin her iki tarafındaki köprüye olan bağlantı yollarını da sıcak asfaltla kaplayarak vatandaşlarımıza konforlu bir ulaşım hizmeti sunduk." değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, köprünün bölgedeki trafiği rahatlatacağına da işaret ederek, şunları kaydetti:

"Boztepe'den şehir merkezine inen araçların, şehir merkezine girmeden Bülbül Deresi kenarından Karadeniz sahil yoluna ulaşmasını sağlayacak bağlantı yolunda yeni bir köprü inşa ettik. 24 metre uzunluğunda ve 12 metre genişliğindeki köprü trafikte ciddi bir rahatlama sağlayacak. Boztepe'den inişte, Bülbül Deresi ve Valilik güzergahında otobüs ve araçlardan kaynaklı meydana gelen yoğunluktan dolayı oluşan şehir içi trafiğinde oluşturduğumuz yeni köprü ve güzergah ile ciddi bir rahatlama yaşanacak. Boztepe'den inen araçlar köprünün devamında Bülbül Deresi boyunca güzergahı takip ederek Atatürk Bulvarına çıkış yapacak. Ordu'muza ve Altınordu'muza hayırlı uğurlu olsun."