ORDU (AA) - İŞKUR İl Müdürü İsa Kaymak, "Ordu Büyükşehir Belediyesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İŞKUR işbirliğiyle başlayacak olan Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında Ünye’de 244 olmak üzere il genelinde bin 800 kişi istihdam edilecek" dedi.

Kaymak, İŞKUR Ünye Hizmet Merkezi Müdürlüğünü ziyaret ederek çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Kaymak, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde bin 800, Ünye'de ise 244 kişinin istihdam edileceğini söyledi.

Kaymak, TYP müracaatlarının 30 Eylül'de başladığını ve 9 Ekim'e kadar vatandaşların İŞKUR İl Müdürlüğü, Ünye ve Fatsa Hizmet Merkezi Müdürlükleri ve belediyelerin hizmet noktalarından müracaat yapabileceğini ifade ederek, "Ordu Büyükşehir Belediyesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İŞKUR işbirliğiyle başlayacak TYP kapsamında Ünye'de 244 olmak üzere il genelinde bin 800 kişi istihdam edilecek. İş süresi 15 Haziran 2016 tarihine kadar devam edecek" dedi.

Proje kapsamında alınacak personelin belediyeler, OSKİ, Büyükşehir Belediyesi, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamının sağlanacağını kaydeden Kaymak, "Bu kapsamda çalışanlar, çevre temizliği, okulların bakım onarım ve temizliği, belediyelerde altyapı ve üst yapı hizmetlerinde istihdam edilecek. Bu proje ise belediyemize, Milli Eğitim Müdürlüklerine, Müftülüğe personel desteği ve aynı zamanda Ordu ekonomisine ciddi bir katkı sağlayacağız" diye konuştu.

Kaymak, istihdam edilmek isteyen vatandaşların İŞKUR'da kayıtlı dahi olsalar TYP için müracaat etmeleri gerektiğini belirterek, "Yapılan müracaatlar sonucunda Ünye'de TYP kapsamında istihdam edilecek vatandaşlarımız kura yöntemiyle belirlenecek. TYP için müracaat eden vatandaşlarımızın 22 Ekim itibarıyla iş başı yapmalarını hedefliyoruz. İlerleyen günlerde tekrar ihtiyaç duyulursa, yeni başvurular olursa, yetersiz olduğunu düşünürsek yeni bir çalışma yapmayı düşünüyoruz" ifadesini kullandı.