ORDU (AA) - Altınordu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki fırınları ve unlu mamul üreticilerini denetledi.

Ramazan ayı kapsamında gerçekleştirilen denetimlerde, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası ile Ordu Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği ekipleri de görev aldı.

Fırın ve gıda imalatı işletmelerinde yapılan kontrollerde, ruhsat ve hijyen denetimi gerçekleştirildi. Kurallara uymayan işletmeciler, ekipler tarafından uyarıldı.

Belediye Başkanı Engin Tekintaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ramazanda özellikle pide tüketiminin arttığını belirterek, denetimlerin süreceğini ve vatandaşın içinin rahat olması için denetimleri sıklaştırdıklarını söyledi.

Ramazan ayı boyunca denetimlerin süreceğini dile getiren Tekintaş, şunları kaydetti:

"İlçe genelinde fırınları ve unlu mamul üreticilerinin denetimini gerçekleştirdik. Ruhsat, hijyen ve fiyat tarifesi üzerinden denetime tabi tuttuğumuz iş yerlerinde, gramaj kontrolü de yaptık. Fiyat tarifesi bulunmayan iş yerlerine gerekli uyarılarda bulunduk. Tek amacımız vatandaşlarımızın aldıkları ürünleri sağlık açısından daha temiz ve kurallara uygun bir şekilde üretilmesini sağlamaktır. Bu denetimlerimiz bugün devam ettiği gibi bundan sonraki günlerde de devam edecektir."