ORDU (AA) - Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, 2015 yılı hac organizasyonu kapsamında Ordu'ya tanınan hacı adayı kontenjanının 720 kişi olduğunu bildirdi.

Kolukısaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığınca yürütülen 2015 yılı hac hizmetlerine ilişkin, kutsal topraklara hacı olmak üzere vatandaşların gönderileceğini belirtti.

Ordu'dan 720 kişinin kutsal topraklara gideceğini vurgulayan Kolukısaoğlu, "Bu vatandaşlarımız hacı olmak üzere gittikleri kutsal beldelerde ortalama olarak 35 gün kalacaklar. Bu süre zarfında hacı adaylarımız kutsal beldeler Mekke ve Medine'de olacaklar" ifadelerini kullandı.

İl genelinde hacca gitmek üzere kayıtlarını yaptırmış ve sıra bekleyen 11 bin 155 vatandaşın olduğunun altını çizen Kolukısaoğlu, şunları kaydetti:

"2014 ve 2015 yıllarında yeni hac kaydı yapılmadı. Diyanet İşleri Başkanlığımız, ilimizde olduğu gibi ülke genelinde kayıtlarını yaptırmış ancak kendilerine hacca gitme imkanı doğmamış vatandaşlarımızı göndermek üzere son iki senede yeni hac kaydı almamıştır. Bu arada ilimizde hac müracaatlarına baktığımızda en çok hac müracaatının olduğu ilçemiz 170 kişi ile Ünye İlçemiz, en az hac müracaatının olduğu ilçemiz ise 4 kişi ile Akkuş ilçemiz olarak görülmektedir."

Kolukısaoğlu, Ordu-Giresun Havalimanı'ndan direkt uçuşlarla hacı adaylarının yolculuk yapacağını kaydetti.