ORDU (AA) - Ordu Gazeteciler Cemiyeti (OGC) Başkan adayı Şafak Deliçakar, ocak ayında yapılacak seçimlerde başkan seçildiği takdirde Ordu'da görev yapan bütün basın mensuplarına kira öder gibi konut edinmelerini sağlayacağını söyledi.

Deliçakar, düzenlediği basın toplantısında, Ordu’da Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüm çalışmalarına çok önem verdiğini ve bu çalışmaları da yakından takip ettiğini ifade ederek, "Kazandığım takdirde yönetim kurulu ile bir proje oluşturacağız. Arazi temini konusunda belediyelerimizden destek isteyeceğiz" dedi. 

Projenin daha önce de gündeme geldiğini ancak hayata geçirilemediğini ifade eden Deliçakar, "Bildiğiniz gibi dönemin eski belediye başkanı Seyit Torun zamanında böyle bir hamle yapılmış ancak sonuç alınamamıştı. O çalışma ve o günkü hayallerimiz maalesef tozlu raflara gömüldü. Ben seçim çalışmalarım nedeniyle ziyaret ettiğim arkadaşlarımın bu hayallerinin devam ettiğini ve benden seçildiğim takdirde bu talebe mutlaka el atmam istendi. Yaptığım araştırma ve çalışmalar sonucu bunu başarabileceğime inandığım için bu projeyi de diğer projelerimiz arasına aldım" diye konuştu. 

Arazi temini konusunda olumsuzluk yaşandığı takdirde Büyükşehir ve Altınordu Belediyelerinin sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan ucuz konut edindirme projelerine Ordu'da görev yapan basın mensuplarını da dahil ettireceğini ifade eden Deliçakar, "Basın emekçilerimizin ekonomik koşulları belli. İster arazi temini ile ister başka imkanlarla kira öder gibi uzun vadeli konut edinmelerini sağlamak artık boynumuzun borcu oldu. Bunun için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile de görüşeceğim. Kim bize bu imkanı sağlar ise onlar ile kol kola girip camiamızın bu sorununa da çözüm getirmiş olacağız” ifadesini kullandı. 

Projeyi Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ile de paylaştığını kaydeden Deliçakar; şunları kaydetti:

 "Altınordu Belediye başkanımız sayın Engin Tekintaş da projeyi makul buldu. Basın mensuplarının konut edinmeleri hususunda birlikte bir çalışma yapılabileceğini söylemesi de umutlarımızı yeniden yeşertti. İnanıyorum ki hayırlara vesile olacak bu talebe herkes duyarlılık gösterecektir. Kira öder gibi basın mensuplarımızın konut edinmeleri sanıyorum ki cemiyetimizin bugüne kadar başarmış olduğu en önemli bir çalışma olacaktır. Daha önceki açıklamalarımda da belirttiğim gibi koltuk için değil, hizmet için çalışan birisi olarak bu göreve talip oldum. Takdir camiamızın. Sandıktan çıkacak olan her sonuca saygı duyacağım. Kazanan mutlaka Ordu Gazeteciler Cemiyeti olacaktır."