GİRESUN (AA) - Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Ordu-Giresun Havalimanı'na olan uçuş sayısının artırılmasını istediklerini söyledi.

Çakırmelikoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 22 Mayıs'ta hizmete giren havalimanının yolcu kapasitesi bakımından giderek büyüdüğüne dikkati çekti.

Havalimanına yapılan mevcut uçuş sayılarının yeterli olmadığını ifade eden Çakırmelikoğlu, şöyle konuştu:

"Ordu-Giresun Havalimanı'mız yılda 3 milyon yolcu taşıma kapasitesine sahiptir. Gerek Giresun gerekse Ordu'nun işadamları, organize sanayi bölgelerimiz ile Avrupa'da yaşayan kişi sayısının fazla olması nedeniyle doluluk oranlarının yüksek seviyelerde olduğu gözlenmektedir. Oda üyelerimizden gelen yoğun taleplerden de anlaşılacağı üzere havalimanımıza yapılan uçuş sayıları yetmemektedir. Özellikle işadamlarımız ile ilimizde mevcut firmalara gelecek olan işletmeler için uçuş saatlerinin uygun şekilde olmaması nedeniyle işlerini bir gün içerisinde tamamlayamamaktadır."

Çakırmelikoğlu, Ordu-Giresun Havalimanı'na yapılan uçuş sayılarının artırılması için girişimlerde bulunacaklarını belirterek, "Ordu-Giresun Havalimanımıza Ankara Esenboğa ve İstanbul Atatürk Havalimanları'ndan yapılacak uçuş sayılarının artırılmasını istiyoruz. İşadamlarımız ile işletmelere gelecek olan firmaların günübirlik işlerini halledebilmeleri açısından sabah ve akşam uçuşlarının uygun saatlere alınması istenmektedir" diye konuştu.