ORDU (AA) - Avrupa ve Türkiye'nin denize dolgu ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'ndan yurt dışı uçuş seferleri başlayacak.

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, yaptığı yazılı açıklamada, 22 Mayıs 2015'te hizmete açılan Ordu-Giresun Havalimanı'nın bugüne kadar 500 bini aşkın yolcuya hizmet verdiğini belirtti.

Havalimanına olan ilginin her geçen gün arttığını ifade eden Çanak, son olarak Ordu-Giresun Havalimanı'ndan yurt dışı seferlerinin yapılabilmesi için gerekli iznin Bakanlar Kurulu tarafından verildiğini kaydetti.

Çanak, bugüne kadar 500 bini aşkın yolcuya hizmet veren Ordu-Giresun Havalimanı'nın daimi yolcu giriş-çıkış hava hudut kapısı olarak tescillendiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu kararla Ordu-Giresun Havalimanı'ndan yurt dışı seferleri başlayacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Artık Ordu-Giresun Havalimanı'ndan tüm yurt dışı seferleri yapılabilecek. İlk yurt dışı seferinin Temmuz ayı içerisinde başlaması planlanıyor."

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ordu-Giresun Havalimanı'nın yurt dışı uçuşlar için izni Bakanlar Kurulu kararıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Hayırlı olsun." ifadesine yer verdi.