ORDU (AA) - Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nda yurt dışı uçuşları başladı.

Ordu Valiliği, havalimanında, Suudi Arabistan'ın Riyad kentinden Türk Hava Yolları'na ait uçakla gelen kafile için resmi tören düzenledi. Turist, iş adamları ve gazetecilerden oluşan 150 kişilik kafileyi taşıyan uçak, itfaiye araçlarından sıkılan su ile karşılandı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu da Arap turist kafilesini çiçeklerle karşıladı. Vali Balkanlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz'in, Arap turistler tarafından tercih edildiğini söyledi.

Ordu'ya uçakla ilk Arap turist kafilesinin geldiğini anımsatan Balkanlıoğlu, "İnşallah bu durum artarak devam edecek. Şimdi Türkiye olağanüstü bir süreçten geçiyor. Maalesef darbe teşebbüsünü biliyoruz ama bizim Karadeniz ve Türkiye'mize olağan akış devem ediyor. Türkiye'de Karadeniz Bölgesi, en güvenli yerlerden. Ordu da bir güvenlik limanıdır. Halkın, geçinmeye fındık dışında alternatife ihtiyacı var. Bizim beklemeye tahammülümüz yok. Bu kardeşlerimiz de hiçbir şeyden çekinmeden geldiler, kendilerine teşekkür ediyoruz." dedi.

Arap iş adamlarının, Ordu'da yatırım için girişimde bulunduklarını ifade eden Balkanlıoğlu, havalimanının kente kazandırılmasında emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile diğer ilgililere teşekkür etti.

Balkanlıoğlu, havalimanı sayesinde turizmde gelişme kaydedildiğini anlatarak, "Bu sayede burası inşallah füze gibi ilerleyecek, göç tesisine dönecek ve burada gelir düzeyi artacak. Karadeniz'de güzellik namına ne varsa Ordu'da hepsi fazlasıyla var. Davetlerimiz ve çabalarımız neticesinde bu uçak buraya geldi." diye konuştu.

Arap turistlerden Mohammed Al Saeed, seyahatinin güzel intibalarla başladığını ve Türkiye'deki karşılamanın kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgi ve desteklerini dövizlerle gösterdiklerini anlatan Saeed, "Seyahatlerimizi ertelemememiz Türkiye'ye ve Türk halkına, özellikle Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a destek mahiyetindedir. Kendisine ve Türk halkına teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Arap gazeteci Ali Talib Sharaya da Türkiye'ye her konuda güvendiklerini dile getirerek, "Bu bizden bir mesajdır ki, Türkiye bir emniyet ve güvenlik ülkesidir. Türkiye ve Suudi Arabistan tek halktır, tek ümmettir. Kalbimizle ve her şeyimizle sizinle birlikteyiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, Arap kafileyle fotoğraf çekildi.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek

Ellerinde Türk ve Suudi Arabistan bayrağı taşıyan turistler, "Seninleyiz Türkiye, inadına Erdoğan" yazılı dövizlerle Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek mesajı verdi.

Dış Hatlar Terminalinde pasaport kontrolünden geçen kafileye, yöresel kıyafetli çocuklar gül verdi.

Karşılama töreni, Arap turist kafilesine fındık, çiğ köfte ve pide gibi Türk lezzetlerinin ikramıyla son buldu.