ORDU (AA) - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kentin tanıtımına katkı sağlamak ve farkındalık yaratmak amacıyla 31 Mayıs'ta bir gün süreyle sosyal medya hesaplarından sadece Ordu'nun fotoğraflarına yer vereceğini söyledi.

Balkanlıoğlu, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu'nun tanıtımına katkı sunmak ve hedefledikleri 1 milyon turiste ulaşabilmek için farklı yöntemleri denemeye devam ettiklerini belirtti.

Yürüttükleri birçok projenin başarıya ulaşması sonucu Ordu'ya gelen yerli ve yabancı turist sayısında ciddi artış yaşandığını ifade eden Balkanlıoğlu, kentin tanıtımı noktasında yeni adımlar atacaklarını vurguladı.

Balkanlıoğlu, bu adımlardan birini de kendisinin atacağını dile getirerek, "Ordu'nun tanıtımına katkı sağlamak ve farkındalık yaratmak amacıyla 31 Mayıs'ta bir gün süreyle sosyal medya hesaplarımdan sadece ilimizin fotoğraflarına yer vereceğim. Ordu'ya ilişkin fotoğraf paylaşımlarıma yarından itibaren başlayacağım." dedi.

Sosyal medyanın, basında yeni bir perspektif açtığına işaret eden Balkanlıoğlu, "Sosyal medyanın yazılı hatta görsel basının bile önüne geçtiği durumlar oluyor. Bazen sosyal medyada bir olay paylaşılıyor ve kitleler harekete geçiyor. Bizler de Ordu'yu tanıtma noktasında sosyal medyadan yararlanıyoruz." diye konuştu.

Balkanlıoğlu, Ordu'nun güzelliklerinin sosyal medyadan paylaşılmasının, kente olan ilgiyi daha da arttırdığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Turizmde beklenilen hedefin üzerinde bir performans sergilenmesinin yegane nedeni olmasa bile, en önemli nedenlerinden birisi de sosyal medyada daha fazla Ordu fotoğraflarının yayınlanmasıdır. Ordu'yu gezen ve gören insanlar facebook, twitter, instagram gibi hesaplarında paylaştıkça, bunları seyreden insanlar 'bu güzellikleri biz de görelim.' diye buraya geliyorlar. Dolayısıyla bu da tanıtımda önemli bir etken."

Başlattıkları bu yeni uygulamaya herkesin destek olmasını isteyen Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Tanıtım faaliyetlerimiz kapsamında sosyal medya fenomenlerini, takipçisi fazla olan kişileri Ordu'ya davet ettik ve kentimizin güzelliklerini paylaşmalarını sağladık. Bu da büyük bir katkı ve katılım sağladı. 'Ordu'nun geleceği turizmde' derken bu sözü yabana atmamak lazım. Biz birazcık tanıttık, turizm iki kat arttı. Bu paylaşımlar arttıkça bu rakam daha da artacaktır. Ordulu kardeşlerimden isteğim, bu tür sosyal medya hesaplarında kendi kişisel sevinçlerini ve üzüntülerini paylaşırken, şehrimizin güzelliklerini de paylaşmalarıdır. Bu da Ordu'ya daha fazla rağbet olacağı ve turizm pastasından daha fazla pay alacağımız anlamına gelir."

Balkanlıoğlu, yurt içinde ve yurt dışında yaklaşık 2,5 milyon Ordulu olduğunu belirterek, herkesi projeye destek olmaya davet etti.