ORDU (AA) - Ordu'da büyükşehir belediyesi tarafından hayata geçirilecek "Ters Ev Projesi" ile turizmin canlanması hedefleniyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu'da yeni bir proje daha gerçekleştireceklerini söyledi.

Altyapı yatırımlarında önemli başarılara imza attıklarını dile getiren Yılmaz, üstyapı çalışmalarında da özgün projeleri hayata geçirdiklerini kaydetti.

Yurt içi ve yurt dışında emsalleri bulunan, insanların ilgisini çeken "Ters Ev" şeklindeki projeyi, Ordu iline kazandırmak için çalışmalara başladıklarını anlatan Yılmaz, "Hedef Ordu'yu marka şehir yapmak. Ordu'nun turizmini canlandırmak ve ili marka şehir yapmak için yeni projelere imza atıyoruz." dedi.

Yılmaz, "Bölgemizde bir benzeri olmayan 'Ters Ev Projesi'ni hayata geçirerek Ordu'da yeni bir cazibe merkezi oluşturacağız. Altınordu ilçesindeki teleferik alt istasyonunun hemen yanında uygulayacağımız yatırımın ihalesini yaptık ve yüklenici firma ile sözleşmeyi imzaladık. İnşallah en kısa zamanda yapım çalışmasını tamamlayacağımız projemizi hizmete açacağız." diye konuştu.

Projenin toplamda 150 metrekare alan üzerinde iki katlı olarak inşa edileceği bilgisini veren Yılmaz, "Karadeniz Bölgemizde ilk olacak proje, 30x20 metre çapında ve radyal temele ankraj uygulaması üzerine, farklı açılarda iki yöne eğim verilerek inşa edilecek." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, projenin Ordu turizmine önemli bir ivme kazandırmasını, yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görmesini beklediklerini sözlerine ekledi.