ORDU (AA) - Ordu Ünivesitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, 10 yıllık zaman dilimi içerisinde 64 farklı ülkede 585 bilimsel nitelikli çalışmaya katılan ODÜ'nün, ülkesinin ve bölgesinin aydınlık yüzü olarak devletin köklü kurumları arasında yerini aldığını bildirdi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, ODÜ'nün, bilgi ve deneyimlerini artırmak amacıyla yurt dışında görevlendirdiği öğretim elemanı sayısının her geçen yıl arttığı belirtildi.

Ordu Üniversitesi'nin, 10 yıl önce kurulduğu anımsatılan açıklamada, "2006 yılında eğitim öğretime başlayan Ordu Üniversitesi, bilimsel araştırmaların yapılmasıyla ilgili güvenilir bilgiler elde etme konusundaki önemin ülkemiz ve üniversitemiz açısından farkındalığıyla geçen 10 yıllık zaman dilimi içerisinde birçok öğretim elemanını bilimsel çalışmalar yapması amacıyla yurt dışında görevlendirdi. Yurt dışı görevlendirmelerinde öğretim elemanı sayısında her yıl bir önceki yıla oranla dört kat artış oldu. 2007 yılında yurt dışında görevlendirilen öğretim elemanı sayısı 5 iken bu sayı 2016 yılı Ekim ayı itibari ile 118'e yükseldi." ifadeleri kullanıldı.

Yarılgaç, bilimde gelişmişliğin ölçülerinin değişik şekillerde belirlendiğini, bunlardan birisinin de bilimsel buluşların yayın sayısı ve niteliği olarak kabul gördüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

"10 yıllık zaman dilimi içerisinde 64 farklı ülkede 585 bilimsel nitelikli çalışmaya katılan üniversitemiz, ülkesinin ve bölgesinin aydınlık yüzü olarak devletimizin köklü kurumları arasında yerini almakta, bilim yolundaki basamakları dinlenmeden, bilimsel kimliğine yakışır şekilde çıkmaktadır. Ancak sayılarla ortaya koyduğumuz bu gelişim ve değişim bizim için yeterli görülemez. En alt kademeden en üste kadar her birim, yoğun çalışmasına devam etmelidir ki gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurabilelim ve kadim eğitim kurumları arasında milletimize hizmet etmek için yer alabilelim. Yurt içi ve yurt dışında yapılan her bilimsel çalışmanın içinde yer alarak milletimizi ve devletimizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak üniversitemizin en temel hedeflerindendir."