ORDU (AA) - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, sosyal yardım alanların istihdama kazandırılmasına yönelik çalışma başlattıklarını bildirdi. 

Vali Balkanlıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, hayata geçirecekleri çalışmayla sosyal yardım alan vatandaşlardan çalışabilecek durumda olan kişilerin işe yerleştirileceğini, iş kurslarına kayıt olmak isteyenlere ise kolaylık sağlanacağını belirtti. 

Çalışmanın SYDV yetkilerince sürdürüleceğini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Kişiye uygun iş bulunamaması halinde meslek edindirme kurslarına kaydı yapılacak ve çalışabilir nitelikteki sosyal yardım alanların etkin ve hızlı bir şekilde istihdama kazandırılması sağlanacaktır. Kişinin iş görüşmesine gitmesi için yol masrafı ve işe kabul edilmesi halinde sağlık raporu, fotoğraf gibi giderleri için bir yıl için de azami üç kere olmak üzere 100 TL'ye kadar işe yönlendirme yardımı yapılacaktır. Kişilerin işe yerleşmeleri durumunda ise bir defaya mahsus 378 TL işe başlama yardımı yapılacak ve işine düzenli olarak devam eden kişiler, kömür, eğitim ve gıda yardımlarından öncelikli olarak değerlendirilecek." 

Vali Balkanlıoğlu, vatandaşların başvurularını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapmaları gerektiği uyarısında bulundu.