ORDU (AA) -  Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "81 il var, Ordu ise başarı sıralamasında 60'larda. Bu Ordu'ya yakışmıyor. Tabii eğitim sadece okul idaresinin, öğretmenlerin görevi değil. Veliler, öğrenciler, öğretmenler, okul idareleri tüm toplum bu işten sorumlu olmalıdır" dedi.

Balkanlıoğlu, Ünye’de bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ve Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'la fındık fabrikalarını gezen Balkanlıoğlu, çalışanların durumu, işlerin işleyişi üzerine bilgi aldı, işçilerle sohbet etti.

Fındık fabrikalarının ardından Ünye Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'ne geçen Vali Balkanlıoğlu, okul müdürleri ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Kendisinin de bir öğretmen çocuğu olduğunu belirten Balkanlıoğlu, Türkiye'nin geleceğinin öğretmenlerin elinde olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Genç bir nüfusa sahibiz ve bunu iyi eğitirsek Türkiye gelişecek. Ama iyi eğitemezsek, ülke gittikçe daha kötüye gidecek. Ahlak gittikçe yozlaşacak. Bir şey üretemeyeceğiz, hatta bilinen şeyleri dahi taklit etmekte zorlanacağız. Bu anlamda sizin çok kutsal görevleriniz var. Hem iyi bir insan, hem de bilgili, donanımlı, kendine güvenen insanlar yetiştirmek zorundayız. Eğitim modellerimizde, sistemimizde, okullarımızda sorun olabilir ama azimli ve kararlı olan arkadaşlar her konuda başarılı oluyor. Dolayısıyla başarılı olmak durumundasınız ve başarı sadece sizin bireysel başarınız değil, ülkemizin başarısıdır."

Ordu'da göreve başladığında eğitim konusunda hayal kırıklığı yaşadığını ifade eden Vali Balkanlıoğlu, "81 il var, Ordu ise başarı sıralamasında 60'larda. Bu Ordu'ya yakışmıyor. Tabii eğitim sadece okul idaresinin, öğretmenlerin görevi değil. Veliler, öğrenciler, öğretmenler, okul idareleri tüm toplum bu işten sorumlu olmalıdır” dedi.

Vali Balkanlıoğlu daha sonra Canik Ünye Gazeteciler Derneğini ziyaret ettikten sonra Ünye Belediyesi tarafından Suluhan'la ilgili yapılacak projeyi inceledi.