ORDU (AA) - Ordu Valisi Tuncay Sonel, "Kovid-19 illetinden halkımızı korumak için büyük bir mücadele veriyoruz." dedi.

Valilik Toplantı Salonu'nda "Kovid-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısı"na başkanlık eden Sonel, koronavirüse karşı gösterilen duyarlılık için İl Sağlık Müdürlüğü yöneticilerine, sağlık çalışanlarına, güvenlik güçlerine ve vatandaşlara teşekkür etti.

Sonel, salgınla mücadele konusunda Ordu'da çok ciddi çalışma yürütüldüğünü, alınan kurallara Orduluların çok büyük oranda riayet ettiğini memnuniyetle müşahede ettiklerini dile getirerek, "Kovid-19 illetinden halkımızı korumak için büyük mücadele veriyoruz. Bu mücadelenin ön saflarında yer alan sağlık çalışanlarımıza özellikle teşekkür ediyorum." dedi.

Rehavete kapılmamak gerektiğine dikkati çeken Sonel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aynı duyarlılık ve kararlılıkla bundan sonra da çalışmalarımızı, mücadelemizi sürdüreceğiz. İnşallah bir dahaki haftaya ilimizdeki vaka sayılarını daha da azalmış olarak görürüz. Kovid-19 illetine karşı topyekun mücadele veren tüm kamu çalışanlarımızdan Allah razı olsun. Aynı şekilde alınan tedbirlere ve kurallara uyan vatandaşlarımızdan da Allah razı olsun. Devlet millet el ele vererek bu belayı başımızdan def edeceğiz."

Vali Sonel, Ordu Şehir Hastanesi ihalesinin bu hafta içerisinde yapılacağını da anımsatarak, Ordu Şehir Hastanesi'nin ihale aşamasına getirilmesini sağlayan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Toplantıda, İl Sağlık Müdürlüğü yöneticilerince yapılan sunumda, alınan ilave tedbirlerin ve sokağa çıkma kısıtlamasının, vaka sayılarında düşüşlere yansıdığı ifade edildi.

Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu ile İl Sağlık Müdürlüğü yöneticilerinin katıldığı toplantıya, ilçe kaymakamları ise video konferans yoluyla bağlandı.