ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesinin koordinatörlüğünde organize edilen “Ordu Vizyon 2013” konulu yatırım ve kalkınma çalıştayının istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Anemon Otel'de gerçekleştirilen toplantının moderatörlüğünü yapan Başkan Enver Yılmaz, "Dün Sayın Cumhurbaşkanımızla görüştüm. Kendisi tüm Ordululara selam ve sevgilerini gönderdi. Ordu’daki yatırımları yakınen takip ediyor. Benimle havalimanı ve diğer yatırımlar konusunda düşüncelerini paylaştı" dedi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu ve çok sayıda davetlinin katıldığı çalıştay, istişare toplantısı kısa bir tanıtım filmi ile başladı.

Toplantıda Ordu'nun 2023 yılı hedefleri masaya yatırılarak konu başlıkları ile ele alındı.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları ile birlikte Ordu'nun ufkunun da geliştiğine dikkat çeken Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bizim 2023 yılına yönelik 10 yıllık bir öngörümüz vardı. Başladığımız yatırımlar sonuçlandıkça bu hedefe hep birlikte ulaşacağımızı da görmeye başladık. Bu çalıştay kurumlar arası koordinasyon için bir başlangıç olacaktır. Yapılacak yatırımlar için bir ilden tek bir sesin çıkması gereklidir. Bu toplantı bunun için planlanmıştır."

Son 3 - 4 gündür Ankara’da üst düzey temaslarda bulunduğunu belirten Yılmaz, "Ordu’ya dönüşümün öncesinde de Sayın Cumhurbaşkanımızın misafiri oldum. Uzun uzun Ordu ve ülke gündemi ile ilgili görüşme yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımız tüm Ordulu hemşehrilerime selam ve sevgilerini gönderdi. Görüşmemiz sırasında Ordu ile ilgili tüm yatırımları takip ettiğini ve yakından ilgilendiğini tekrarladı. Cumhurbaşkanımız Ordu’ya sınırsız destek veriyor” İfadelerini kullandı.  

Ordu ilinin nüfus olarak genel bütçeden aldığı pay konusunda da görüşlerini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızı bu konuda da bilgilendirdim. Ordu ilinin mevcut durumunun aslında gerçek nüfusu yansıtmadığını ifade ettim. Çünkü bugün Ordu ilinde 724 bin olarak gösterilen nüfusun ağustos ayı ile neredeyse 2 milyonu bulduğunu söyledim. Bunun da şu anda coğrafi genişliğe göre genel bütçeden aktarılan paraların aslında coğrafi duruma göre değil karayolu, Büyükşehir ve köy yollarının ağ genişliğine bakılarak verilmesi gerektiğini belirttim. Kendisi bu görüşlerimi dinledi ve değerlendireceğini söyledi. Çünkü bugün Ordu nüfusu kadar olmayan birçok il sadece coğrafi genişliğine göre bizden fazla para alıyor."

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise yaptığı konuşmada Orduluların ne istediklerini iyi bilerek hedefe o şekilde yürümeleri gerektiğinin altını çizdi.

“Bir toplumun hedefi varsa başarır” diyen Vali Balkanlıoğlu, şunları dile getirdi:

"Bir şey isteniyorsa ve bedelini de ödeyeceksen başarırsın. Kent Vizyonu olmalı ve 2023 ve 2071 yılları hedef olmalı. Dışarıdan daha fazla para girişimine ihtiyaç var. İnsanların ihtiyaçlarının karşılanmaması durumunda göç başlar. Ordu’nun güçlü ve zayıf yönlerini bilirsek hedefi tuttururuz. Üniversite Ordu için bir artı değer. Bilineni tekrar etmek değil de yeni projeleri ortaya sunmalıyız. Başaracağımıza inanalım yeter."

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin ise konuşmasına, Ordu ilinin Cumhuriyet tarihi boyunca 2003’ten itibaren hissedilir bir devlet yatırımı aldığını söyleyerek başladı.

Karayolu, Havalimanı, Karadeniz-Akdeniz Sahil Yolu gibi yatırımlarını Ordu’nun ufkunu açtığını söyleyen Şahin, “Bu yatırımlar geldikten sonra diğer illerin seviyesine geleceğiz. Tarımsal üretimde de çaba göstermeliyiz. Ben her konuda Enver başkanıma güveniyorum” dedi.

Toplantı, soru - cevap bölümü ile sona erdi.