ORDU (AA) - AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, "Cumhuriyet tarihinde eğitim alanında yapılmayan yatırımlar 12 yıl gibi kısa sürede gerçekleştirildi. Toplama baktığımızda 12 yılda 198 okul ve 3 bin 212 derslik yapıldı" dedi.

Şener, beraberinde AK Parti Ordu Milletvekilleri Fatih Han Ünal ve Mustafa Hamarat ile Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan'ı makamında ziyaret etti.

Çalışmalar hakkında milletvekillerine bilgi veren Türkkan, 2015 yatırımları için milletvekillerinden destek istedi. 

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili İhsan Şener, yaptığı konuşmada, hükümet olarak eğitime önem verdiklerini belirtti.

AK Parti hükümetinin her alanda olduğu gibi eğitim konusunda da ciddi yatırımlar yaptığını ifade eden Şener, şöyle konuştu:

"Cumhuriyet tarihinde yapılmayan yatırımlar 12 yıl gibi kısa sürede gerçekleştirildi. 2003 yılından 2012 yılına kadar ilimize 2 bin 273 derslik kazandırıldı. Son 2 yılda ise 939 derslik inşası yapıldı. Toplama baktığımızda 12 yılda 198 okul ve 3 bin 212 derslik yapıldı. Yatırımlarda eğitim kompleksi diyebileceğimiz şekilde spor salonu ve pansiyonlar da yer aldı. Bu yatırımlar 350 milyon liraya mal oldu. Yatırımların sürmesini sağlayarak Ordu'da ikili eğitimin son bulmasını arzu ediyoruz." 

2015 yılı yatırım programında yer almasını arzu ettikleri eğitim yatırımları ile ilgili Ordu milletvekilleri olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüşeceklerini dile getiren Şener, "Milli Eğitim Müdürlüğümüz 2015 yılında acil olarak bazı eğitim yatırımlarının programa alınmasını arzu ediyor. 250 derslik, pansiyonlar ve spor salonlarının yer alacağı eğitim yatırımları ile ilgili görüşmelerimiz olacak. Ordu'nun eğitim alt yapısında eksiklikleri gidermek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

- "Tüm ilçelerimizde eğitim sorunlarını ortadan kaldırmak istiyoruz"

Şener, tüm ilçelerde eğitim sorunlarını ortadan kaldırmak istediklerini belirterek, "Bunun için önümüzdeki 2 yıl süresinde 43 yeni okul yaptırmak suretiyle 824 yeni dersliği eğitime kazandırmak istiyoruz. Bunun yanında pansiyonlar ve kapalı spor salonları da eğitim kompleksi içinde yer alıyor" diye konuştu.

Ordu'da her yatırımda olduğu gibi okul yapımında da arazi sıkıntısı yaşandığını anlatan Şener, şunları kaydetti:

"12 yılda yapılan okullar karşılığında kamulaştırma bedeli olarak 13 milyon liranın üzerinde yer sahiplerine ödeme yapıldı. Önümüzdeki yıllarda hazırlanan projelere göre yine 14 milyon lira gibi bir kamulaştırma bedeli karşımıza çıkıyor. 10 okul yapacağımız parayı kamulaştırmaya harcıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını istiyoruz."