ORDU (AA) - Ordu Emniyet Müdürlüğü, kentte yaklaşık bir hafta önce cesedi çarşafa sarılı halde bulunan bebeğin annesinin bulunması için özel bir ekip kurdu.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan Memiş, düzenlediği basın toplantısında Altınordu İlçesi'ne bağlı Bahçelievler Mahallesi'nde yaklaşık bir hafta önce öğrenciler tarafından binaların arasındaki boşlukta bulunan yeni doğmuş ve kısmen çürümüş haldeki bebek cesedine ilişkin çalışmaların sürdüğünü anlattı.

Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde olayın aydınlatılması için özel bir ekip oluşturulduğunu anlatan Memiş, cesedin otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini ancak otopsi sonucunun henüz kendilerine ulaşmadığını kaydetti.

Memiş, bebeğin cesedinin kısmen çürümüş olması nedeniyle yaş ve cinsiyet tespitinin yapılamadığını dile getirerek, Adli Tıp Kurumu raporunu beklediklerini söyledi.

Olayın aydınlatılması için vatandaşlardan yardım beklediklerini anlatan Memiş, "Tüm vatandaşlarımızın konuyla ilgili sahip oldukları her türlü bilgi ve duyumu 155 polis imdat hattını arayarak ya da en yakın polis birimine başvurarak bildirmelerini özellikle rica ediyoruz. Müdürlüğümüze yapılan tüm ihbarlarda, ihbarda bulunan vatandaşlarımızın kimlikleri gizli tutulmaktadır. Bu konuda hiçbir vatandaşımızın endişe etmesine yoktur" diye konuştu.

Memiş, olayın aydınlatılması, bebeğin kime ait olduğunun belirlenmesi için Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel ekibin çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayarak, konuyu yakından takip ettiklerini belirtti.