ORDU (AA) - Ordu'da her yıl büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısının azaldığı bildirildi.

Ordu Kasaplar ve Celepler Dernek Başkanı Mehmet Gülmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz Bölgesi'nde hayvancılığın bitmek üzere olduğunu savunarak, hayvancılık sektörüne sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Hayvancılığın vatandaşlara bir kazanç sağlamadığını öne süren Gülmez, "Devlet hayvancılığa teşvik için vatandaşa faizsiz kredi verdi yalnız hayvan fiyatları birden düşünce vatandaş yüksek fiyata aldığı hayvandan zarar etti. Durum böyle olunca vatandaş korktu ve hayvancılığa daha sıcak bakmıyor" ifadelerini kullandı.

Fatsa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Ayaz ise hayvan sayısının sürekli azaldığını, bölgede hayvancılığın yıldan yıla düştüğünü dile getirdi.

Büyükbaş hayvan sayısının 7 bin 566'ya, küçükbaş hayvan sayısının ise 5 bin 300'e düştüğünü anlatan Ayaz, şunları kaydetti:

"Hayvancılığın gerilemesinin belirli bir nedeni var. Bunlardan birisi köylerden kentlere olan göç. Köydeki geçim sıkıntısından dolayı çiftçi sanayinin olduğu merkezi yerlere göç ediyor. Yaşlı nüfus köylerde kaldığı için hayvancılık gerileme eğilimi içinde. Ekilebilir arazinin çok düşük olmasından dolayı bir durum da söz konusu. Çünkü hayvancılık kaba yem ihtiyacının karşılanmasıyla mümkün. Kaba yem ihtiyacında sıkıntı yaşandığı için hayvancılık terk ediliyor. Bununla ilgili önce durum tespiti yapacağız. Ondan sonra hayvancılığı geliştirmek için özellikle kaba yem ihtiyacını karşılayacağız."