ORDU (AA) - Ordu'da kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz başkanlığında yapılan toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı ve beraberindeki heyet katıldı. 

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, kentte yapılacak kentsel dönüşüm kapsamında inşaat ve yıkım işlemlerine 2016 yılında başlama durumları olduğunu söyledi.

Projeyi hayata geçirirken İstanbul'u örnek aldıklarını anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bizlerin seçim döneminde de kamuoyuna vaatlerimiz vardı. Bu vaatlerimizin belki en fazla sayfa tutanı ve en önemlisi kentsel dönüşüm projeleri idi. Bilindiği gibi İstanbul'da beklenen büyük deprem ile birlikte kentsel dönüşüm hükümetimizin ana programlarından birisi oldu. Kentsel dönüşüm çalışmaları için rol model olarak biz İstanbul'da deprem bölgesinde ki uygulamaları örnek alıyoruz. Bu çerçevede Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerimiz de ilk etapta iki yerde, Gölköy, Gürgentepe ve Ulubey ilçelerimizde de tek yerde olmak kaydıyla kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmaları hızlandırdık ve resmi süreci başlattık." 

Altınordu ilçesinde yaklaşık 500 dönüm arazide kentsel dönüşüm uygulayacaklarını vurgulayan Yılmaz, "Tahmin ediyorum ki ocak ayı içerisinde Bakanlar Kurulu kararı çıkmak sureti ile kentsel dönüşüm rezerv alanları ve risk alanlarının tarifi ile birlikte, Altınordu ilçemizde ilk iki yıl içerisinde yaklaşık 210 dönüm, ikinci iki yılda, yani 2017 yılından sonrasında ise stadyumumuzu da kentsel dönüşüm içerisinde başka alana taşıyacağız. Ancak bu taşımanın da gerçekleşebilmesi için yeni yaptığımız stadyumun tamamlanması lazım. 2017 yılından itibaren de 280 dönüm arazi olmak kaydıyla Altınordu ilçemizde yaklaşık 500 dönüme yakın bir alanda kentsel dönüşüm planını böylelikle gerçekleştirmiş olacağız" diye konuştu. 

Yılmaz, toplantının devamında Ünye, Fatsa ve diğer ilçelerde yapılacak kentsel dönüşüm projelerine ilişkin geniş bilgiler verdi.