ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 4 ilçede 3'ü kadınlar plajı olmak üzere toplam 11 halk plajında 45 cankurtaranın 10.00 ile 18.30 saatleri arasında görev yapacağını söyledi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamasında, mevcut halk plajlarını düzenleyerek mavi bayraklı plaj sayısını 4'e çıkardıklarını belirtti.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı Müdahale Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan Ordu Su Kazalarını Engelleme Merkezi (OSKEM) tarafından 3 jetski ve 2 zodyak bot ile boğulmalara zamanında müdahale edileceğine ifade eden Yılmaz, vatandaşlardan güvenli alanlardan denize girmelerini istedi.

Kadınlar plajlarının açılmasıyla kadınların rahat ve nezih bir ortamda denize girdiğini anlatan Yılmaz, "Kadınlar plajlarını sosyal devletin gereği olarak kadınlarımızın rahat bir yaz dönemi geçirebilmesi ve ihtiyaçlarını giderebilmesi için inşa ettik. Mesire yeri özelliğindeki kadınlar plajları, halkın özellikle yaz döneminde rahatça kullanabileceği bir mekan olmakla birlikte, spor yapabilme imkanı da sunuyor. Bayan vatandaşlarımız artık etrafı kapalı olan ve bayan görevlilerin görev yaptığı kadınlar plajında denize giriyor."

Sorunsuz bir sezon yaşanması için tüm tedbirleri aldıklarına dikkat çeken Yılmaz, şöyle konuştu: "

"OSKEM tarafından 3 adet jetski, 2 adet zodyak bot ve 45 personel ile 11 plajda hizmet vermeye başladık. Ayrıca plajlarımızı düzenledik ve buralara yürüyüş yolları, sahil büfe, mescit, soyunma kabini, tuvalet ve can kurtaran direkleri inşa ettik. Altınordu ilçesindeki Akyazı ve Cumhuriyet Mahallesi Plajları, Ünye ilçesindeki Kırkevler Plajı ve Fatsa ilçesindeki Dolunay Plajı yapılan çalışmalar ve alınan önlemlerin ardından mavi bayrak almıştır."

Yılmaz, vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atacak davranışlardan kaçınmalarını ve görevlilerin uyarılarını dikkate almaları gerektiğini sözlerine ekledi.