ORDU (AA) - Ordu'da 241 genç çiftçiye, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen Genç Çiftçi Projesi kapsamında destek verilecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kontrolünde yürütülen Genç Çiftçi Projesi kapsamında Ordu'ya ayrılan kaynakla 241 projenin destekleneceğini, bu projelerden 193'ünün hayvancılık, geriye kalan 48'inin ise bitkisel üretim projelerinden oluştuğunu belirtti.

2016 yılında 216, geçen yıl 232 işletmenin desteklerden faydalandığını aktaran Yılmaz, "2018 yılında da toplam 241 projeye bakanlığımız tarafından ödenek ayrıldı. İlk defa bu yıl ilimiz manda üreticileri için projeye manda yetiştiriciliği projesi ve ilimiz arıcıları için ana arı üretim projeleri eklendi. Bu projelerin de ilimize hayırlı olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

Yılmaz, projenin Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden olduğunu vurgulayarak, "Genç Çiftçi Projesi kapsamında ilçelerimizin nüfus, sosyo ekonomik durumu, tarımsal potansiyeli ve başvuru sayıları dikkate alınarak her bir ilçenin kontenjanı belirlenecektir. Daha sonra Değerlendirme Komisyonunun yapacağı değerlendirme sonucunda en yüksek puan alan üreticilerimizden başlamak suretiyle desteklemeye hak kazanan projeler belirlenecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Proje kapsamında işletme başına 30 bin lira destek verileceğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"2018 yılında proje kapsamında desteklemeye hak kazanan çiftçilerimize toplam 7 milyon 230 bin lira destek verilecektir. Bu projeler neticesinde ilimiz hayvancılığı ciddi anlamda ivme kazanacak, uygulanacak bitkisel projeler ile de ürün çeşitliliğinin artırılmasına yönelik katkılar sağlanacaktır. Genç Çiftçi Projesi'nde yatırımlara, sözleşme imzalandıktan sonra başlanılacak olup, projenin tamamlanmasından sonra ise proje sahipleri hibe desteklemesinden yararlanacaktır. Yapılan desteklemenin Ordu tarımına ve genç çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyoruz."