ORDU (AA) - Ordu Barosu Başkanı Haluk Murat Poyraz, kentte 2,5 yaşındaki çocuğun darbedilmesine ilişkin, "Düzgün yargılanmanın yapılması için baro olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Bu olayın failine mümkün olan en ağır cezanın aldırılmasını temin etmeye çalışacağız." dedi.

Baro üyeleriyle adliye önünde basın açıklaması yapan Poyraz, küçük çocuğun darbedilmesinin menfur bir olay olduğunu belirterek, olayı şiddetle kınadı.

Poyraz, "Olaya vakıf olur olmaz, Ordu Barosu olarak derhal Cumhuriyet Başsavcılığıyla irtibata geçtik. Cumhuriyet savcımız ve başsavcımız ile birebir görüşme yaptık. Olayla ilgili bilgi aldık. Olayın mağduru anneyle irtibata geçtik. Kendisiyle iletişim halindeyiz." ifadelerini kullandı.

Olayı kabul etmelerinin mümkün olmadığını anlatan Poyraz, "Ordu Barosu, hukukun bağımsız bir parçası olarak bundan sonra bu konunun üzerine hassasiyetle gidecek ve olayın takipçisi olacaktır. Bu konuda ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Basının bu olaya gösterdiği hassasiyet nedeniyle de gazeteci arkadaşlara teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Poyraz, görüntüleri izlediğinde şok olduğunu belirterek, şunları dile getirdi:

"Görüntülerin kabul edilmesi asla mümkün değildir. Görüntüleri izlediğimde yüreğimde bir şeylerin sızladığını anladım. Burada insanlık değerimizin ne kadar ayaklar altına alındığını anlamak mümkün değil. Bu, açıklanamaz ve izah edilemez bir şey ama biz hukukçuyuz ve profesyonel davranacağız. Yargılama sürecini takip edeceğiz. Düzgün yargılanmanın yapılması için baro olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Bu olayın failine mümkün olan en ağır cezanın aldırılmasını temin etmeye çalışacağız."

- "Aile bütünlüğünün bozulmaması gerekiyor"

Yargılama sürecinde ailenin kendilerine yardımcı olmasını da isteyen Poyraz, "Aileyle bugün görüşme yaptık. Önümüzdeki günlerde ayrıntılı şekilde görüşmemizi devam ettireceğiz. Biz bu süreçte her kesimden hassas davranmasını bekliyoruz. Aile bütünlüğünün bozulmaması gerekiyor. Annenin de haklarının korunması çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Poyraz, çocuğun darbedilmesi esnasında çevredekilerin olayı engellememesine de tepki gösterdi.

Dosyada gizlilik kararı olduğu için şüpheliye isnat edilen suçun ne olduğunu bilemediklerini aktaran Poyraz, "Ama bunu bir darp ve yaralama olarak değerlendirecek olursak Ceza Kanunu'nda bunun cezai müeyyideleri düzenlenmiştir. Çocuğun korunma ve gözetim altında olması hasebiyle de cezanın ağırlaştırılma hali uygulanması gerekir. Bu da 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası içerir ama şu anda dosyada gizlilik kararı olduğu için detayları bilmiyoruz. Detayları öğrendiğimizde bunu kamuoyuyla paylaşacağız." görüşünü paylaştı.

İki hafta önce Ş.U, kentteki bir restoranda B.U'nun 2,5 yaşındaki oğlunu darbetmiş, olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında Ş.U. tutuklanmış, olay anı iş yerinin güvenlik kameralarınca kaydedilmişti.