ORDU (AA) - Ordu'da tam donanımlı 3 yeni ambulans için devir teslim töreni düzenlendi.

Sağlık Bakanlığınca Acil Sağlık Hizmetlerinin eşit, ulaşılabilir ve verimli sürdürülebilmesi amacıyla kente gönderilen ambulanslar için Ordu Valiliği önünde tören gerçekleştirildi.

Vali Seddar Yavuz, burada yaptığı konuşmada, son 15 yılda başta sağlık olmak üzere sessiz ve büyük bir devrim gerçekleştirdiğini söyledi.

Ordu'da 2002 yılında iki tane ambulansın olduğuna dikkat çeken Yavuz, "Bu anlamda baktığımız zaman 2002 yılında iki tane ambulansı olan bir şehirde bugün 59 tane ambulansı konuşuyoruz. Aslında ne kadar büyük bir devrim olduğu net bir şekilde ortadadır. Yine iki tane istasyondan bahsederken bugün 39 tane istasyonumuz olduğunu ifade ediyoruz." diye konuştu.

Eski dönemlerde ambulans bulunsa bile para ödenmesi gerektiğini anlatan Yavuz, şöyle konuştu:

"Paranız yoksa yine bu imkandan istifade edemezdiniz. Örneğin 2002 yılında bin 742 hasta ambulans hizmeti alabilmiş, 2016 yılında ise 54 bin hasta bu hizmetten faydalanmış. 2017 yılında 59 bin 612 kişi bu hizmetten faydalanmış ve şu ana kadar 2018 yılının ilk 3 ayında da yaklaşık 14 bin kardeşimiz bu hizmetten faydalanmış. Biz bunları anlatırken çok iyi yaptık demek için anlatmıyoruz. Daha iyiyi, daha güzeli arıyoruz. Ve inanıyorum ki, Türk insanı daha güzel hizmetleri hak ediyor. İşte bu denli sessiz ve büyük devrimi gerçekleştiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, kıymetli çalışma arkadaşlarına ve tüm sağlık çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum."

Yavuz, sağlık hizmetlerine erişilebilirliğin vatandaş açısından son derece önemli olduğuna işaret etti.

İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Begüm Gürdal Öz ise, Sağlık Bakanlığı tarafından Acil Sağlık Hizmetlerinin güçlendirilmesi amacıyla 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin tüm kırsal bölgeleri kapsayacak şekilde yaygınlaştırıldığını aktardı.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılan ambulanslar, Çatalpınar, Gölköy ve Kabataş ilçelerine gönderildi.

Törene, Vali Yardımcıları Ekrem Ballı, Bayram Gale, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, daire müdürleri ve İl Sağlık Müdürlüğü personeli katıldı.