ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesince, il genelinde bin 370 kilometrelik yolun asfaltlandığı bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, yolla ilgili devrim niteliğinde çalışmalara imza attıklarını belirtti.

Orduluların yolu açık olsun diye çalışmalara aralıksız devam ettiklerini vurgulayan Yılmaz, "Göreve geldiğimizde en acil çözüm bekleyen sorunlardan biri olan yol konusunda ekiplerimiz gece gündüz ve yaz kış demeden çalışıyor. Yolla ilgili yerel yönetimler tarihinin en büyük ulaşım hamlesini başlatarak devrim niteliğinde çalışmalara imza atan bir Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe merkezleri ve grup yollarımızı sıcak asfaltla buluşturduk." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, çamurdan geçilmeyen mahalle yollarını asfaltlayarak vatandaşlara konforlu ulaşım imkanı sunduklarını aktardı.

Türkiye'nin en uzun yol ağına sahip Ordu ilinde şimdiye kadar bin 370 kilometre asfalt yaptıklarına dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

"2014 yılından bu yana yaptığımız çalışmalar kapsamında, şimdiye kadar 520 kilometresi sıcak asfalt olmak üzere toplam bin 370 kilometre asfalt yol çalışması yaptık. Arazi şartlarının uygun olmadığı yerlerde 35 kilometre beton yol yaparken, 900 kilometre yeni yol açma ve yol genişletme, 5 bin 711 kilometre stabilize yol, 14 bin 120 kilometre reglaj, 8 bin 767 kilometre hendek temizliği, 4 bin kilometre asfalt yama ve 40 bin metrekare parke yol çalışması gerçekleştirdik."