ORDU (AA) - Ordu'nun Altınordu ilçesinde bazı ATM'lere düzenek kurulması sonucu 14 kişi yaklaşık 15 bin lira dolandırıldı.

Edinilen bilgiye göre, kentte bazı bankaların ATM'lerine kurulan düzenekle vatandaşların işlem yaptığı sırada bilgilerini kopyalanarak hesaplarından para çekildiği ihbarını alan Ordu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, yürüttükleri çalışma sonucu 14 kişinin dolandırıldığını belirledi.

Bunun üzerine çalışmalarını genişleten ekipler, kamera kayıtlarından olayla ilgili oldukları düşünülen F.A. (33) ve M.O'yu (47) tespit etti.

Zanlıların İstanbul'da olduğunun öğrenilmesi üzerine Ordu ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüklerinin ortak operasyonu ile F.A. evinde gözaltına alındı. Diğer şüpheli M.O'nun ise kısa bir süre önce trafik kazası geçirdiği ve tedavisinin İstanbul'daki bir hastanede devam ettiği öğrenildi.

Yapılan işlemlerin ardından F.A. İstanbul'da çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğer şüpheli M.O'nun ise tedavi sonrası mahkemeye çıkarılacağı bildirildi.

- Vatandaşlara "ATM" uyarısı

Ordu İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemde dolandırıcıların ATM'lere kurdukları farklı düzeneklerle vatandaşları dolandırdıklarını belirterek, "Vatandaşlarımız bu konuda çok dikkat etmelidir. Özellikle ATM'lerden işlem yapan vatandaşlarımızın kart girişlerini elleriyle kontrol etmeleri önem arz etmektedir." dedi.

ATM'lerde şüpheli bir durumla karşılaşılması durumunda polis ekiplerinden yardım istenmesinin önemini vurgulayan Tayfur, "Ordu İl Emniyet Müdürlüğü olarak gerek il merkezi ve ilçelerimizde düzenlediğimiz seminerlerle vatandaşlarımızın daha dikkatli olmaları yönünde çalışmalar yapıyoruz. Bundan sonra da ekiplerimiz bu yöndeki çalışmalarını sürdürecek." diye konuştu.