ORDU (AA) - Ordu'da, "Sebze Yetiştiriciliğini Geliştirme" projesi kapsamında çiftçi desteklemeleri sürüyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin, Ordu Valiliği ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü projeyle çiftçilere destek verildiği ifade edildi.

Proje doğrultusunda, daha önce çilek ve patates ürünlerinde desteklemeler yapılırken, bu kez de il genelinde açıkta ve örtü altı sebze yetiştiriciliği yapan 250 üreticiye 50 bin adet aşılı domates fidesi, 20 bin adet hıyar fidesi ve 6 bin kilogram sera naylonu dağıtıldığı belirtilen açıklamada, fide dağıtımı ile çiftçilerin kendi ihtiyaçlarını karşılamaları ve yerel pazarlarda ürünlerini satarak aile ekonomilerine katkı sağlamalarının amaçlandığı vurgulandı.

Proje sayesinde iş istihdamı sağlandığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Projeyle boş bırakılan tarım arazilerinin değerlendirilmesi, yıl boyunca düzenli iş imkanı sağlanması nedeniyle işsizliğin azaltılması, dolayısıyla köylerden kentlere göçün önlenmesi, kullanılan sertifikalı ve hastalıklara dayanıklı fidelerle birim alandan yüksek verim ve gelir elde edilmesi amaçlanıyor. Proje doğrultusunda daha önce çiftçilere 30 dekar alana dikim yapılmak üzere 200 bin adet çilek fidesi ve 175 dekar alana dikim yapılmak üzere de 70 bin kilogram patates tohumunun dağıtımı yapılmıştı."