ORDU (AA) - 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle "Deprem, Yangın ve Tahliye Tatbikatı" yapıldı.

Altınordu Hürriyet Ortaokulu’nda düzenlenen tatbikata, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Osman Işık, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Acu, daire müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

AFAD arama kurtarma ekibi, Büyükşehir itfaiye ekibi, UMKE ve 112 ekiplerinin katıldığı tatbikatla öğrenciler, deprem ve yangın anında neler yapması gerektiğini görme imkanı bulurken, bir deprem ve yangın anında yapılması gerekenler, tahliye tatbikatı ile canlandırıldı.

Tahliye tatbikatında siren sesinin duyulmasıyla öğrencilerin binayı kısa süre içerisinde boşaltmaları sağlandı. Yangın esnasında binadan çıkamayan bazı öğrenci ve öğretmenler itfaiye merdiveni ve sedyeye bağlanarak halatlar ile binanın dışından indirilerek kurtarıldı. Gerçekleştirilen tatbikat gerçeği aratmadı.

Tatbikatın sonunda ise AFAD ile Ordu Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, Türk bayrağı ile okulun 4. katından gösteri inişi gerçekleştirdi.

AFAD Müdürü Osman Işık, "28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle AFAD olarak ilimizde çeşitli etkinlikler düzenledik. Bir hafta boyunca devam eden etkinlik programımız, bugün gerçekleştirdiğimiz tatbikatla sona erdi." dedi.

"Tatbikatımızı, AFAD arama kurtarma ekibi, Büyükşehir itfaiye ekipleri, UMKE ve 112 gibi kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile icra ettik" diyen Işık, "Güzel bir tatbikat gerçekleştirildi. Amacımız, ildeki arama kurtarma ekiplerinin sevk ve idaresindeki koordinasyonu sağlamak, imkan ve kabiliyetimizi, varsa eksiklerimizi görmek, bunları tekrar gerçek yaşamda bir daha yaşamamak. Afetlerden kaçılmıyor. İnşallah yaşamayız ama yaşadığımız anda böyle bir arama kurtarma ekibinin ilde hazır olduğunun da halkımız tarafından bilinmesini istiyorum." diye konuştu.