ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kentteki dış cephe çalışmalarına ilişkin, binaların hem hijyenik bir hale geleceğini hem de mülkiyet sahibi vatandaşların mantolama sayesinde enerjiden tasarruf sağlamış olacağını bildirdi.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde yapılacak dış cephe iyileştirme projelerinin Şubat ayı içerisinde ihale edilerek yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirtti.

Yapılacak cephe iyileştirme çalışmalarıyla şehrin modern bir görünüm kazanacağını vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Sahil kesimindeki tüm binaları modern bir görünüme kavuşturacağız. Binaların renkleri ve görünümleri birbiriyle uyumlu hale getirilecek. Giriş katlarındaki iş yerleri ve üst katlar farklı bir görünümde olacak ancak kendi aralarında uyumlu bir şekilde yapılacak. Çalışmalar sonunda kentimizin estetiğini iyileştirerek Ordulu hemşehrilerimiz ile ilimizden geçen vatandaşlarımız için güzel bir görünüm sunacağız. Böylece binalarımız hem hijyenik bir hale gelecek hem de mülkiyet sahibi vatandaşlarımız mantolama sayesinde enerjiden tasarruf sağlamış olacak." ifadelerini kullandı.

Altınordu'da örnek bir çalışmayı hayata geçirdiklerini aktaran Yılmaz, şöyle devam etti:

"Projenin maliyetinin yüzde 25’i mülk sahipleri tarafından karşılanırken, yüzde 75’ini de Büyükşehir Belediyesi olarak biz karşıladık. En son aldığımız meclis kararı doğrultusunda, Şubat ayında gerçekleştirilecek ihale kapsamında Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerimizde yapacağımız dış cephe iyileştirme çalışmalarının yarısı Büyükşehir Belediyesi tarafından, diğer yarısı da mülk sahipleri tarafından karşılanacak."

Yılmaz, belediyenin bulunduğu alanda farklı bir proje uygulayacaklarına işaret ederek, "Bu sahadaki binalar, Büyükşehirimizin mimari yapısına ve görünümüne uygun olarak düzenlenecek. Altınordu ilçemizde uygulayacağımız Süleyman Felek Caddesini yayalaştırma ve cephe iyileştirme projesinde de son aşamaya geldik. Fidangör mevkisinden Süleyman Felek Caddesinin sonuna kadar olan güzergahta binaların dış cephesinin giydirilmesi, yürüyüş yollarının yapılması ve çevre düzenlemesini yıl sonuna kadar tamamlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.