ORDU (AA) - Ordu'nun önemli turizm alanı Boztepe'de "Dört Mevsim Bulutlara Dokunun" projesi kapsamında villa tipi otel ve restoran yapılıyor.

Karadeniz'de mavi ile yeşilin kucaklaştığı Ordu'nun seyir terası konumunda olan 530 rakımlı Boztepe'de turizm çalışmaları sürdürülüyor.

Büyükşehir Belediyesince yürütülen proje kapsamında, kent mimarisi ve doğaya uyumlu 11 dairelik 5 villa tipi otel ile bir restoran inşa ediliyor.

Teleferikle manzara eşliğinde de ulaşım sağlanan Boztepe'nin, projeyle kent turizmine önemli katkı sunması bekleniyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, inşaat çalışmalarının devam etiğini belirterek, "Tamamen doğayla uyumlu olacak proje kapsamında, mülkiyeti Büyükşehir Belediyemize ait 11 bin 159 metrekare alan üzerinde toplam 11 dairelik 5 villa tipi otel ile bir restoran için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor." dedi.

Yılmaz, Karadeniz'in en önemli cazibe merkezlerinden ve dünyada bir kente hakim olma noktasında ender zirvelerden biri olarak gösterilen Boztepe'nin artık yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmeye başladığına dikkati çekti.

Boztepe'ye ulaşım konusunda teleferiğin büyük kolaylık sağladığına işaret eden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kapsamda karayolu ulaşımını konforlu hale getirerek daha da kolaylaştırmak amacıyla 3 şeritli sıcak asfalt yol çalışmalarımız da aralıksız devam ediyor. Şimdi de tamamen doğaya uyumlu olacak Dört Mevsim Bulutlara Dokunun projemizi hayata geçiriyoruz. Ordu mimarisinde ve her katı ayrı daire olacak şekilde 227 metrekarelik 3 adet 3 katlı A tipi villa ve 2 adet 228 metrekarelik tek daireli dubleks B tipi villa yapılıyor. 2 kat olarak projelendirilen restoranın toplam büyüklüğü ise 603 metrekare olacak. Restoran bölümüyle birlikte balkon, teras ve çocuk oyun alanları da yer alacak."

- Macera Park Projesi

Yılmaz, Boztepe'nin cazibesini artıracak projelere imza atmaya devam ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Burada yapılacak Macera Park Projesi için de yüklenici firma ile sözleşme imzalandı. Toplam 11 dönümlük alan üzerine uygulayacağımız ve her yaş grubuna hitap edecek proje kapsamında zorluk derecesine göre kolay, orta, zor ve çok zor olmak üzere 4 ağaç arası oyun parkurları ve çocuk parkuru bulunacak. Pentatlon alanı, 11 metre yüksekliğinde dev salıncak, yürüyüş ve oturma alanları, atlama kulesi ve zipline yapılacak. Macera Park Projemiz sayesinde hem hepimizin bildiği özel orman alanını koruyup kollayacağız hem de bu alanı vatandaşlarımız ve turizmin istifadesine sunacağız."